PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Consens vol refer el reglament de prestacions socials

Gili defensa que «la nostra gent visqui a Andorra i no a la Seu»

Per Anna Mencos

Les candidates de Consens per Escaldes-Engordany.
Les candidates de Consens per Escaldes-Engordany. | A.M.

Consens per Escaldes-Engordany va presentar ahir les línies a seguir per mantenir una parròquia amb cohesió social, i centrada en les accions sobre les persones. En aquest sentit, la candidata a cònsol major, Rosa Gili, va recalcar que «per a nosaltres estar al costat de les persones és molt important», i que davant del context socioeconòmic complicat pels ciutadans de la parròquia, van exposar diferents punts, el primer centrat en la gran problemàtica del país, l’habitatge.

En aquest sentit, Gili va manifestar que des de la seva candidatura tenen molt clar que «no volem el model de pisos de luxe que han sortit aquests darrers anys, i que volem que la nostra gent visqui a Andorra i no a la Seu o Organyà».

La número tres de la llista, Magda Mata, va apuntar que una de les propostes que tenen és refer el reglament i l’ordinació de prestacions socials en perspectiva de gènere. En aquest sentit, va exposar que «no és concebible», ja que «volem garantir dignitat, qualitat de vida i el benestar dels ciutadans escaldencs.

La candidatura vol incidir en famílies monoparentals, que tenen moltes dificultats, especialment en qüestions d’habitatge quan hi ha separacions, ja que han de conviure amb una persona amb la qual ja no vols estar. Per aquest motiu, Mata va exposar que seguiran impulsant programes com l’Empodera’t, «per ajudar-les a empoderar-se i a tenir eines per a poder desenvolupar-se en diferents àmbits», apuntava la candidata, tot afegint que també continuarà endavant amb el programa Ocupa’t, destinat a fomentar l’ocupació dels joves.

La número dos va detallar que estan molt «orgullosos» d’aquest programa, que s’ha anat formulant i readaptant en funció de les necessitats dels joves que en formen part. Continuant en referència als joves, la candidata Maria Carriço va explicar la voluntat de Consens d’impulsar un espai jove, que pretén ser «un altaveu de les seves iniciatives i de les seves opinions», en el qual també es fomentarà un espai de consulta setmanal a nivell psicològic i consultes de salut afectivosexual gratuïtes. Carriço també va destacar la voluntat de crear una sala de barri intergeneracional per a tots els col·lectius que estarà ubicada a l’edifici de la Llanterna. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT