PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Teixeira promet la millora de les voravies a Santa Coloma

DA posa en el punt de mira els carrers de Verge del Remei i Prat Salit

Per Joan Jiménez

Els candidats demòcrates, Leticia Teixeira i Joan Espineta, ahir.
Els candidats demòcrates, Leticia Teixeira i Joan Espineta, ahir. | Demòcrates per Andorra

La candidata número nou de Demòcrates (DA) + SDP Progressistes + Independents, Leticia Teixeira, va convocar ahir els mitjans de comunicació, acompanyada del número 12 de la llista, Joan Espineta, davant del bar Pontones de Santa Coloma, per a explicar les diferents iniciatives demòcrates destinades a la localitat de la parròquia. Teixeira va reafirmar la voluntat de la candidatura de continuar aprofundint les connexions entre la Margineda, Santa Coloma i la capital amb voravies que siguin agradables i segures per a la ciutadania. L’actual consellera de Tràmits, Tributs i Deutors i de Recursos Humans del Comú va prometre que «ampliarem i millorarem la voravia que va del carrer Verge del Remei fins al carrer Prat Salit de Santa Coloma». Per a la candidatura demòcrata, Teixeira va explicar que es tracta d’«un projecte prioritari, que cal desplegar com més aviat millor».

La consellera va recordar que el tram del carrer Verge del Remei fins al carrer Prat Salit de Santa Coloma és un indret on conflueixen tres centres escolars. Aquest fet provoca que els joves, els infants i els seus pares i mares, i les persones grans i amb discapacitats atorguin importància a la millora d’aquest punt estratègic colomenc. Teixeira va esmentar que aquest col·lectiu té la necessitat que «se sentin segurs i còmodes quan hi caminen». Per aquest motiu, el projecte demòcrata pretén replicar «la pacificació per a vianants» que s’ha fet a altres punts de la parròquia durant aquesta última legislatura amb notables resultats, esmentant com a exemple les avingudes d’Enclar i de Santa Coloma.

D’altra banda, el candidat número 12 dels demòcrates, Joan Espineta, va celebrar la feina feta pel fins ara equip comunal per la tasca acomplerta en matèria de separar les aigües fecals i netes, i amb el col·lector de Santa Coloma, que ha permès incrementar l’evasió de riscos d’inundacions en cas de fortes precipitacions.

Aquestes mesures demòcrates estan inspirades en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides (ONU). El projecte de voravies encaixa amb l’ODS 11 (Ciutats i Comunitats Sostenibles), concretament amb l’indicador 11.3. D’altra banda, la separació d’aigües fecals i netes i la implementació del col·lector per evitar riscos d’inundació per fortes pluges s’alineen amb l’ODS 6 (Aigua Neta i Sanejament) i 13 (Acció Climàtica).

PUBLICITAT
PUBLICITAT