PUBLICITAT

Sis mesos per trobar un preu just pel telecadira del Pla de les Pedres

Encamp i Canillo pacten un protocol d'entesa en relació amb els terrenys del nou domini esquiable

Per El Periòdic

Mas i Alcobé durant la signatura del protocol d'entensa d'avui.
Mas i Alcobé durant la signatura del protocol d'entensa d'avui. | Comú d\'Encamp

Encamp i Canillo han donat per signat aquest migdia un protocol d'entesa en relació amb els terrenys del nou domini esquiable, el qual ha portat a tota una sèrie de discrepàncies en els últims mesos i han estat recentment concessionats pel Comú encampadà. Només ha quedat pendent la resolució relacionada amb el telecadira del Pla de les Pedres i la seva àrea d’explotació, a través de la qual els dos comuns han acordat trobar-se en un termini de sis mesos a arribar a un acord per fixar el preu just a què fa referència el conveni signat el 7 d’octubre del 2004.

El protocol contempla que, en referència al terreny litigiós a la vora del Riu de Massat, la societat concessionària SAETDE només hi podrà desenvolupar les activitats pròpies de la concessió atorgada pel Comú d’Encamp amb l’acord previ i escrit, tal com figura també en el contracte. Tenint en compte que per aquest terreny hi ha un procés judicial en curs, s’ha contemplat també que si la sentència ferma i definitiva que recaigui en l’indicat judici determinés que el terreny, ara litigiós, pertany realment al Comú de Canillo, l’esmentat terreny quedarà automàticament exclòs de la concessió sense que la concessionària pugui pretendre cap dret.

Pel que fa a la discrepància territorial del vessant atlàntic del Pic Maià, la societat concessionària SAETDE només hi podrà desenvolupar en aquest terreny les activitats pròpies de la concessió atorgada pel Comú d’Encamp amb l’acord previ i escrit d’ambdós comuns, almenys fins que es resolgui definitivament la problemàtica, ja sigui de comú acord entre ambdues corporacions o bé, si l’acord no fos possible, per la via judicial corresponent si un dels comuns hi acudís.

El cònsol major de Canillo, Jordi Alcobé, ha valorat positivament les negociacions i l’esforç per ambdues parts d’arribar a un acord que eviti la via judicial: "El document és clar i precís, fet que garanteix una bona entesa entre parròquies, i la voluntat és evitar qualsevol litigi o conflicte territorial”. En una mateixa línia s'ha pronunciat la cònsol major encampadana, Laura Mas: "No convenen a ningú aquests litigis que porten més de 20 anys entre les dues administracions, i crec que és un pas endavant i de futur i d’entesa certa”.

Mas també ha volgut fer referència al fet que els compromisos assumits formen part del nou contracte de la concessió. Pel que fa al Pla de les Pedres, la cònsol major ha precisat que “es treballarà amb una fórmula de càlcul que sigui perdurable al llarg del temps i permeti establir un preu just”. En aquest sentit, Alcobé ha afegit que “no és una voluntat sinó un compromís arribar a una entesa en el període de sis mesos”.

La formalització d’aquesta voluntat d’acord, la qual s’ha plasmat en la signatura d’un protocol d’entesa, s’ha realitzat al santuari de Meritxell, tradicionalment identificat com un territori neutral, i concretament a la sala del Consell General. L’acte ha comptat amb la presència dels síndics generals, Carles Ensenyat i Sandra Codina, així com els diferents consellers comunals del Comú de Canillo i el Comú d’Encamp.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT