PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Govern i l'AR+I estudien implementar un parc tecnològic a Andorra

Saura i Arroyo s'han traslladat fins a Màlaga per explorar aquesta possibilitat

Per El Periòdic

Saura i Arroyo, en el Transfiere Fòrum Europeu per la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, a Màlaga.
Saura i Arroyo, en el Transfiere Fòrum Europeu per la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, a Màlaga. | AR+I

El secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, i la gerenta d’Andorra Recerca i Innovació, Vanesa Arroyo, han visitat aquesta setmana el Transfiere Fòrum Europeu per la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, el qual s’ha celebrat a la ciutat espanyola de Màlaga. La tretzena edició s'ha centrat en la recerca d’iniciatives que consolidin la innovació territorial per impulsar la transformació de les regions, incidint en la col·laboració entre els territoris per mitjà de les seves polítiques d’innovació, com l’ús de la intel·ligència artificial i el Big Data en la gestió de la sobirania de les dades.

"L'objectiu és estrènyer la col·laboració amb entitats europees que ajudin a impulsar l’àrea de la innovació a Andorra”, ha afirmat Saura, el qual ha valorat positivament la visita perquè “hem aprofitat per treballar conjuntament amb l’Associació Internacional de Parcs Tecnològics per a l’impuls de l’àrea d’innovació d’Andorra i la possible implementació d’un parc tecnològic al país”. La delegació andorrana també ha visitat el Màlaga Tech Park, un espai “consolidat mundialment”, ha apuntat Saura, i que aporta a la regió "una diversificació econòmica d’alt valor afegit”. Així doncs, i de la mateixa manera que ho fa l'AR+I, el Màlaga Tech Park forma part de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics (IASP), contribuint a l’impuls de l’economia regional i la diversificació de la comunitat. El formen unes 650 empreses i factura més de 2.700 milions d’euros, una xifra que representa el 8,6% del PIB de la ciutat andalusa.

Per la seva part, Arroyo ha esmentat que la visita els hi ha servit per “seguir de prop les tendències actuals en l’àmbit de la transferència de la tecnologia i la creació d’oportunitats en tots els sectors que requereixen una innovació puntera i transformativa, la qual aporti solucions a problemàtiques socials, demogràfiques, de recursos naturals o la salut”. A més, la gerent de l'AR+I ha destacat que “en entorns com aquest és on sorgeixen col·laboracions que ajuden a desenvolupar-nos en l’àmbit de l’economia del coneixement i a crear sinergies que aportin beneficis socioeconòmics reals”.

Cal destacar que l'esdeveniment ha comptat amb la participació de mig miler d’experts en l’àmbit de la innovació aplicada al desenvolupament de les regions, arribats d’una trentena de països, i més de 80 startups que han presentat els seus projectes i iniciatives.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT