PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

L'AGIA, la FIABCI i l'APBI mostren el seu desacord amb el Govern

Les entitats mantenen que l'Executiu les exclou de "la presa de decisions importants en matèria d'habitatge"

Per El Periòdic

Conjunt d’habitatges al Tarter.
Conjunt d’habitatges al Tarter. | MARICEL BLANCH

Les entitats AGIA (Col·legi d'Agents i Gestors), FIABCI (Associació Internacional del Sector Immobiliari) i APBI (Associació de Propietaris de Béns Immobles) han exposat, mitjançant un comunicat, el seu desacord amb la manera com Govern està gestionant la problemàtica de l’habitatge del Principat. A la missiva, el grup d’entitats manté que el Govern exclou a aquestes de la «presa de decisions importants en matèria d’habitatge, sense demanar, parlar o consensuar res amb entitats cabdals en la dita matèria». 

Tanmateix, el text exposa que les entitats anomenades «manifesten el total desacord i oposició, tant en la forma com en el fons» en què el Govern està gestionant les mesures incloses en el Projecte de Llei per al creixement sostenible i el dret a l’habitatge del Govern d’Andorra. En la mateixa línia, l'AGIA, la FIABCI i l'APBI exposen al comunicat que se’ls exclou «com a mínim, de la consulta i l’assessorament, en matèria d’habitatge, ja que haguéssim pogut fer aportacions importants i de gran ajuda per a la problemàtica plantejada». 

D’altra banda, al·leguen que dins de les mesures per les quals Govern aposta per l’habitatge, preval el dret a l’habitatge digne sobre el dret a la propietat privada. «El Govern d’Andorra fa prevaldre el dret constitucional a l’habitatge digne (article 33 de la Constitució), per sobre del dret constitucional a la propietat privada (article 27 de la Constitució», i continua, «però no justifica per què els propietaris de béns immobles haurien de ser privats dels seus béns». Finalment, la missiva apunta que la situació crea «tensions innecessàries entre propietaris i arrendataris».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT