PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprovada la llista nacional de candidats a jutge al TEDH

Els escollits són Saïda El Boudouhi, Canolich Mingorance i David Moynat

Per El Periòdic

El Tribunal Europeu de Drets Humans
El Tribunal Europeu de Drets Humans | Govern d\'Andorra

Durant la sessió de Consell de Ministres, Govern ha aprovat la llista nacional de tres candidats per a l’elecció d’un jutge a títol d’Andorra al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) del Consell d’Europa. La llista ha quedat composta pels tres candidats següents: Saïda El Boudouhi, Canolich Mingorance i David Moynat. El Govern transmetrà la llista al Panell Consultiu (PC) creat pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa, amb la finalitat de renovar el mandat del jutge actual per Andorra al TEDH, Pere Pastor, qui finalitza el proper 31 d’octubre del 2024. 

L’elecció l’ha dut a terme una Comissió de Selecció integrada per sis representants tècnics i experts de reconegut prestigi nacional i internacional, amb coneixements suficients i lliures d’influències externes, ja que el Govern no fa cap recomanació entre els candidats. La composició de la Comissió garanteix la presència d’amplis coneixements en matèria de drets humans, tant en l’àmbit nacional com europeu, del desplegament constitucional i legal a Andorra dels drets humans, de la jurisprudència del Tribunal, així com del funcionament del procediment de selecció.

Un cop rebi la llista andorrana, el panell consultiu del TEDH podrà demanar informacions complementàries al Govern, però no realitzarà cap entrevista amb els candidats. En un màxim de quatre setmanes emetrà una opinió i, si la llista és aprovada, el president de l’APCE l’enviarà a la Comissió per a l’elecció dels jutges del TEDH. Serà llavors quan el Comitè es posarà directament en contacte amb els candidats i organitzarà, durant el mes de maig, entrevistes personals a París. Si consideren que els candidats reuneixen els requisits, emetrà una recomanació indicant quin és o són els/les candidats/es millors. En cas contrari, es demanarà al Govern presentar una nova llista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT