PUBLICITAT

And Other Festival programarà al maig una altra nit electrònica

  • L'organització negocia amb Naturlàndia i les estacions per traslladar-hi la segona sessió
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista frontal de l'escenari que avui lluirà a la vela del Parc Central. Foto: ONA MORANTE

L'And Other Festival arrenca aquesta nit a la vela del Parc Central de la capital amb el seu còctel electrònic –cinc discjòqueis de primera fila internacional, música en viu, animadors, ballarins, gogós i, atenció, videojòqueis, l'última sensació del circuit house– i, sobretot, amb la ferma voluntat de consolidar-se com una alternativa de d'oci en el panorama nocturn del país. Segons va avançar ahir Jordi Pegueró –gerent d'Axo i partenaire local d'Urban Wave, la plataforma cultural que organitza la trobada– And Other Festival tindrà quatre convocatòries anuals i marxarà molt previsiblement de la capital, la seva primera llar: la pròxima tindrà lloc al maig, i es negocia amb Naturlàndia i les estacions d'esquí l'opció de traslladar-hi la segona sessió. Es tracta, diu Pegueró, d'ampliar encara més l'aforament del festival. I ambició no li'n falta si es té en compte que per avui s'espera l'assistència de prop de 2.000 espectadors, una xifra només a l'abast de patums com ara Estopa i Tony Carreira. Superar-ho sembla un repte francament difícil. A veure.

Pegueró ha posat els ulls en un nínxol de mercat fins ara poc explotat al país com ho és la música electrònica, amb els únics precedents del Big Snow Festival i del Vallnord Souynd Festival, que arrossega, diu, «un públic molt específic i que pot convertir-se en un reclam per als operadors turístics a l'hora de vendre el producte Andorra: «L'objectiu és oferir un complement d'oci nocturn a les activitats diürnes –l'esquí i les compres– que fins ara han constituït la base del nostre atractiu turístic. Que hi hagi dues o tres iniciatives que tenen la música electrònica com a ganxo principal no és un handicap sinó, al contrari, una oportunitat de consolidar aquesta oferta d'oci».

Pel que fa al cartell, l'And Other Festival s'ha encomanat al poder de convocatòria de dues patums del circuit house espanyol: el sabadellenc Jordi Robles, àlies Taito Tikaro, amb el seu combinat de techno, electro, progressive-house i deep-house, i el xilè André Vicenzzo, amb la torna del barceloní Borja Delanera, Dany Rock i Ángel de Andrés. Tots cinc punxaran en l'ordre invers –Andrés, Rock, Delanera, Vicenzzo i Tikaro– i s'alternaran amb l'exhibició de breakdance a càrrec dels set xavals de The Last Project Show –guanyadors de l'última edició de Fama, ¡a bailar!–, amb l'actuació de Michael Moore, pioner de la fusió de guitarra i música electrònica, i amb les projeccions audiovisuals de Light Project. La drag queen Miss Davilota, una celebritat en el circuit nocturn hispà, exercirà de mestra de cerimònies, i tots plegats, junt amb les gogós que amenitzaran la nit, evolucionaran sobre un espectacular escenari de 18 metres quadrats que només s'ha vist a Eivissa i Madrid i sobre el qual s'han disposat una dotzena de cubicles. Amb aquest desplegament, l'organització espera aplegar –ja s'ha dit– prop de 2.000 espectadors, la meitat dels quals ja han retirat l'entrada a la venda anticipada.

La cita és a les 22 hores al Parc Central, i està previst que la festa s'allargui fins a les 5 de la matinada. Una hora més tard de l'habitual, sí, però amb el permís del ministeri d'Interior, que aprofita l'And Other Festival per posar un marxa un projecte pilot de sensibilització ciutadana: a les 4 de la matinada es deixarà de vendre alcohol a les barres de la vela, i s'oferirà en canvi als assistents productes dolços i aigua, mentre els discjòqueis continuen punxant durant una hora més. calmar la febrada nocturna. A la sortida, un dispositiu de la Creu Roja els oferirà l'oportunitat de passar un test d'alcoholèmia per evitar sorpreses a l'hora d'agafar el cotxe.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT