PUBLICITAT

Govern demanarà a les autoritats que evitin el bloqueig dels pagesos catalans

Revolta Pagesa s’uneix amb els agricultors europeus i tallaran dilluns la frontera a partir de les 10.00 hores

Per El Periòdic

Agricultors francesos durant les protestes.
Agricultors francesos durant les protestes. | EFE

El Govern demanarà novament a les autoritats catalanes i espanyoles que evitin el bloqueig que els pagesos catalans preveuen fer dilluns a partir de les 10.00 hores a l’N-145 i que duraria unes 24 hores per denunciar la competència deslleial dels productes de fora de la UE. La protesta, liderada per Revolta Pagesa, té la intenció de tallar el punt fronterer que enllaça Andorra i Espanya i altres set passos fronterers més al llarg de tot el Pirineu.

Segons ha informat Revolta Pagesa, el pròxim 3 de juny serà «un dia històric per a la pagesia» en unir-se les organitzacions esmentades als agricultors europeus per tancar les fronteres, amb l’objectiu de fer patent, un cop més, un reclam de més control dels productes importats, prioritat als productes locals i una reducció fiscal en l’ús d’energies per a la producció d’aliments. 

El ministre portaveu, Guillem Casal, ha manifestat que el Govern, tot i ser coneixedor de la manifestació, encara no ha rebut «una comunicació oficial per poder tenir tots els elements sobre la taula i acabar determinant si els talls seran efectius». Tot i això, ha avançat que des de l’Executiu ja s’estan fent els contactes pertinents amb les autoritats veïnes «per saber quines afectacions hi poden haver» i minimitzar al màxim les «disfuncions» que aquestes puguin provocar.

Casal ha demanat als promotors que «no ens facin responsables o ens recaiguin sobre nosaltres els perjudicis d’aquesta situació que ens és totalment exògena» i sobre la qual «no podem aportar ni la solució ni formem part d’aquesta problemàtica». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT