PUBLICITAT

L'impàs entre l'hivern i l'estiu

  • Una cinquantena de professionals treballen a contracorrent pel condicionament de les pistes d'Ensisa i per mantenir intacta la seguretat de la maquinària Per a un hivern perfecte, cal constància ja a la primavera
CLARA GARNICA
CANILLO

Periodic
Camp de golf L'estat que presenta el Pla d'Espiolets. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Som a més de 2.000 metres d'altitud davant el que ha de ser, en poc més d'un mes i per segon estiu consecutiu, el camp de golf més alt d'Europa. Però trobar la concepció d'un camp per a golfistes en aquest enorme espai del Pla d'Espiolets és tasca difícil. A dia d'avui la gespa comença a aparèixer d'entre les plaques de gel i neu. Una gespa que en algunes parts s'ha mantingut pràcticament intacta per a la pràctica del golf, gràcies a un complex sistema de drenatge de l'aigua que evita inundacions i que es controla a partir de GPS.

El temps va en contra per a la cinquantena de professionals que, contràriament a la majoria dels seus col.legues laborals, no estan de vacances i aprofiten l'impàs entre temporada d'hivern i d'estiu per fer tasques de manteniment i seguretat a les pistes d'Ensisa.

És primavera, però ja toca pensar en l'hivern i en garantir la qualitat de totes les instal.lacions i maquinària.

El director tècnic d'Ensisa, Enric Barbier, va explicar a aquest rotatiu, pas per pas, els processos a desenvolupar aquestes setmanes. "La prioritat és el manteniment dels remuntadors que s'utilitzaran a l'estiu". Aquests darrers dies han estat realitzant controls de seguretat, simulant el pes màxim que poden suportar els telecabines i remuntadors amb pesos adaptats, que es recolzen sobre unes bosses d'aigua especialment preparades per evitar fissures als aparells. Ho fan per llei (es regeixen per la reglamentació francesa), però també per garantir la qualitat. De la mateixa manera, porten una empresa especialitzada de fora que fa passar els cables per un aparell elèctric, que escaneja tota l'estructura del cablejat per trobar-hi deficiències.

La tasca encarada a la temporada estival ja s'ha enllesit, i a partir d'ara toca iniciar el control minuciós de la resta de maquinària. Com és el cas dels canons de neu, en desús des de gener. "Aquest any hem tingut tanta neu que vam poder apagar els canons al gener", va explicar Barbier. De fet, i mentre escalava amb un 4x4 la zona on a l'hivern hi baixen esquiadors, el director tècnic va opinar que poques vegades abans (fa més de 15 anys que hi treballa) havia vist tanta neu al juny. Evidentment, s'agraeix a l'hivern, però a l'estiu la neu dificulta els treballs d'aquests professionals.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT