PUBLICITAT

Detinguda la gerent d'un comerç per ús i tràfic de targetes falses

  • El frau descobert assoleix en una primera estimació els 216.000 euros
  • La dona nega que els diners vinguessin a partir de vendes fictícies de la botiga
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Turistes passegen per comerços de l'avinguda Meritxell, a la capital. Foto: TONY LARA

Efectius del Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de la Unitat d'Investigació Criminal va detenir dimecres passat una dona de 55 anys d'edat, resident de nacionalitat espanyola i gerent d'una botiga a Andorra la Vella. La dona està acusada d'un delicte d'ús i tràfic de targetes de crèdit falsificades. Segons les primeres estimacions de la investigació de la Policia, el frau descobert ascendeix a la quantitat de 216.000 euros.

La detenció va realitzar-se en el marc de l'operació Menorà, que es va iniciar el mes de febrer passat, quan una entitat bancària va alertar de moviments en el compte del comerç de la detinguda. La investigació policial va alertar que les transaccions realitzades eren efectuades amb targetes de crèdit estrangeres i representaven quantitats molt elevades pel tipus de botiga, un establiment que té a la venda articles molt variats, també de record per als turistes. Aquestes transaccions es realitzaven amb targetes de crèdit emeses per bancs nord-americans, alemanys i sud-africans. El modus operandi era l'habitual, segons va informar la Policia: Clonació de les targetes sense que el seu titular legal en tingués coneixement.

Posteriorment, la detinguda efectuava vendes fictícies des del seu comerç. Els clients estafats, desconeixent totalment el que estava succeint, rebien càrrecs per valors importants sobre els seus comptes.

LA DETINGUDA NEGA ELS FETS
En el moment de la detenció, el Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de la Unitat d'Investigació Criminal va descobrir que en tan sols vuit dies la gerent del comerç havia fet un frau per un valor aproximat de 216.000 euros amb les targetes de crèdit falses. Amb relació a aquests diners, la dona va negar a la Policia que provinguessin d'operacions a partir de vendes falses des del seu establiment, i va manifestar que es tractava de vendes que havia realitzat d'articles personals que tenia d'alt valor.

La resident espanyola va ser posada a disposició judicial el 10 de juny, un dia després de la seva detenció. La investigació continua oberta, segons va informar el cos policial. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT