PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jornada per impulsar l'hidrogen verd com l'energia del futur

David Forné referma la voluntat de connectar el sector energètic i el de transports

Per El Periòdic

El secretari d'Estat de Transició Energètica, David Forné, durant la jornada d'avui.
El secretari d'Estat de Transició Energètica, David Forné, durant la jornada d'avui. | SFGA/C.E

Una jornada per promoure l'hidrogen verd com l'energia del futur. L'acte l'ha celebrat la Secretaria d’Estat de Transició Energètica, Mobilitat i Transports, al qual hi ha assistit el secretari d’Estat, David Forné. Segons un comunicat emés per Govern aquest dimarts, la jornada ha tingut com a finalitat poder connectar diferents actors del sector energètic i dels transports que, per una banda, poden ser demandants d’aquest tipus d’energia i, de l’altre, volen estudiar la possibilitat de produir-la.

Per la seva part, Forné ha afirmat que “la nostra missió és poder facilitar aquests espais de diàleg i intercanvi d’idees entre els diferents interlocutors perquè es puguin explorar vies d’ús d’aquesta energia”, afegint “la necessitat d'investigar altres mètodes i models per tal de potenciar i tendir cap a l'autosuficiència energètica nacional”. 

A més, el secretari d’Estat també ha destacat que l’hidrogen verd, que es produeix de forma sostenible, permet avançar en el full de ruta per reduir el nivell d’emissions de CO2 i donar compliment als aspectes recollits a la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc).

Finalment, al llarg de la jornada s’han fet un total de cinc ponències en què diferents actors han pogut explicar les parts més tècniques que permeten el funcionament o no d’aquesta energia, així com també s’han presentat diferents projectes que ja funcionen arreu utilitzant l’hidrogen verd.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT