PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les vendes a les grans superfícies cauen fins a l'11% a l'abril

La categoria d'alimentació experimenta una variació negativa del 5,8%

Per El Periòdic

Caiguda de les vendes a les grans superfícies a l'abril.
Caiguda de les vendes a les grans superfícies a l'abril. | Arxiu ANA

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials ha caigut un 10,9% a l'abril en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. Tal com publica aquest dijous el Departament d'Estadística, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, la categoria d'alimentació ha experimentat una variació negativa del 5,8% en comparació amb el període homòleg del 2023. Pel que fa a l'índex de la resta de productes, també decreix un 17,1%.

Quant a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent a l'abril d'aquest any mostra un descens del 18,4%, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

D'altra banda, i en relació amb l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, a l'abril també ha baixat un 14,2% respecte del mateix mes de l'any anterior. La categoria d'alimentació cau un 8,5%, mentre que l'índex relatiu a la categoria de la resta de productes té una variació negativa del 20,6% envers el mateix període de l'any anterior.

ÍNDEX D'OCUPACIÓ / Paral·lelament, l'informe del departament d'Estadística assenyala que, a l'abril, l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall s'ha incrementat un 1,2% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, tot i que presenta un lleuger descens del 0,4% respecte de l'enregistrat el març d'enguany. Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials a l'abril, cal destacar que el 63,2% del personal correspon al gènere femení i el 36,8% restant al masculí, una distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers 12 mesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT