PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'AMPAEA mostra "preocupació" per l'informe PISA i demana canvis en el sistema

Des de l'associació de l'escola andorrana creuen que hi ha àrees que necessiten una atenció urgent

Per El Periòdic

L'escola andorrana de la Margineda.
L'escola andorrana de la Margineda. | Arxiu ANA

L'associació de mares i pares de l'escola andorrana (AMPAEA) ha expressat la seva "preocupació" pels resultats "deficients" obtinguts pels estudiants del sistema educatiu andorrà en l'informe PISA fet públic aquest dilluns pels representants del ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats. En un comunicat emès aquest dijous, l'AMPAEA ha deixat palès que "creiem fermament en el sistema educatiu que hem escollit per als nostres fills i filles", posant en valor que confien en la capacitat del sistema per "proporcionar una educació de qualitat i equitativa", la qual no només prepara els estudiants acadèmicament, sinó que també "els forma com a individus capaços de contribuir positivament en un futur a la nostra societat".

Pel que fa als resultats del PISA, des de l'associació asseguren que l'informe posa en relleu que "hi ha àrees que necessiten una atenció urgent i una reflexió profunda". Per aquest motiu, l'entitat encoratja el sistema educatiu andorrà "a fer aquest punt de reflexió i els canvis necessaris per revertir aquests resultats". És essencial, afegeixen, identificar les àrees de millora i "implementar les estratègies adequades per assegurar que els nostres estudiants assoleixin els nivells d'excel·lència que tots desitgem".

A més, exposen que com a associació de mares i pares estan disposats "a continuar col·laborant amb les autoritats educatives com hem fet sempre, oferint el nostre suport i contribuint amb idees i propostes que puguin ajudar a millorar la qualitat de l'educació". És per això que, a tall de conclusió, fan una crida a totes les parts implicades, incloent-hi docents, famílies i autoritats educatives, a treballar conjuntament "per superar aquests desafiaments i assegurar revertir els resultats obtinguts".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT