PUBLICITAT

Escaldes i Canillo agafen les regnes del futur del Partit Reformista

  • Polítics liberals de totes dues parròquies treballen per consolidar el PRA
  • La majoria del partit espera que el projecte estigui en marxa per decidir
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'última executiva del PLA en què es va decidir aturar el procés de dissolució del partit. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els liberals de la més antiga i la més nova de les par- ròquies s'han posat al capdavant de la consolidació d'un gran partit nacional de centredreta sota la bandera del reformisme. Després que l'executiva nacional del PLA decidís no dissoldre el partit i aturar la constitució del Partit Reformista (PRA), els liberals de Canillo i Escaldes han decidit agafar les regnes del procés de consolidació del nou espai.

Quan, fa deu dies, l'executiva nacional del PLA va decidir no continuar amb el procés de dissolució o fusió, ja es va evidenciar que les par- ròquies més proclius a impulsar el PRA eren les de Canillo i Escaldes, juntament amb Encamp, que té un pes específic notablement inferior a aquestes dues. Des d'aleshores, a les tres parròquies hi ha destacats militants liberals treballant per la consolidació del PRA.

En aquest sentit, és significatiu que a Escaldes i Canillo és on hi ha més liberals que sintonitzen més amb els postulats centristes que no pas amb els conservadors i això els acosta més a Nou Centre que no pas a determinats sectors del PLA. A Escaldes, ja fa temps que el comitè par- roquial del PLA actua com un comitè reformista, incloent noms com ara el de l'antic membre de l'extinta Iniciativa Democràtica Nacional (IDN) Francesc Zamora. A Canillo aquest procés es tradueix en un acostament entre bona part dels liberals de la parròquia encapçalats pel cònsol, Enric Casadevall, i noms centristes, com és el de l'economista Jordi Alcobé, que van quedar en un segon pla arran de la creació de la Coalició Reformista poc abans de les eleccions generals de l'any passat.

Quant a la resta del partit, aquest acostament entre els liberals de Canillo, Escaldes i Encamp amb els centristes i independents és vist amb menys reticències de les que es podria esperar. Més enllà de sectors tradicionalment reticents a la dissolució del PLA, com és el cas del comitè parroquial d'Andorra la Vella, l'actitud de la majoria és d'estar a l'expectativa. "Ja ens va bé que Escaldes i Canillo posin en marxa el PRA, perquè cal que algú engegui el procés i després ja veurem si ens hi sumem", va dir aquest cap de setmana un destacat militant liberal.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT