PUBLICITAT

Andorra la Vella

El risc de tempesta anul·la el concert de Guetta: «Ningú vol un altre Madrid Arena»

Govern pren la decisió unes hores abans de la cita per les recomanacions emeses des de Protecció Civil

Per Alex Montero

L'avís que s'ha posat a la web d'Andorra Turisme.
L'avís que s'ha posat a la web d'Andorra Turisme.

El que es preveia com el concert més multitudinari de la història d'Andorra ha quedat cancel·lat. David Guetta no pujarà avui a l'escenari de l'Andorra Mountain Music 2024, després que el Govern hagi decidit anul·lar l'esdeveniment en consideració amb l'informe emès pels tècnics del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències del ministeri de Justícia i Interior, els quals han alertat dels riscos per a la seguretat a causa de la previsió meteorològica i l’avís actiu per tempestes des de les 20.00 (hora prevista per a l'inici del concert) fins a les 00.00 hores.

Així doncs, les 10.000 persones que es preveien reunir a la zona del Tarter s'han quedat sense poder viure un dels esdeveniments més esperats dels darrers mesos. Un fet que des de l'organització han lamentat, però que també han agrait en certa manera: "A ningú li fa gràcia que es cancel·li allò en què portes treballant un any per fer el més gran de la història del país, però el que prima és la seguretat [...] Ningú vol un altre Madrid Arena", ha indicat Brian Cross, cap del Departament de música electrònica de LiveNation Espanya, tot recalcant que, per la seva part i "deixant de banda opinions personals", el que els hi queda només és "acatar les normatives i indicacions de Govern. No som ningú per valorar la feina de Protecció Civil o dels meteoròlegs".  

Sota l'esperança de poder ressituar el concert de Guetta en un altre moment, Cross ha apuntalat que "avui no és moment de fer una valoració de l'impacte econòmic", posant de manifest que per part de l'organització "s'assumirà el que s'hagi d'assumir" com a promotors de l'esdeveniment. Cal remarcar, però, que segons el comentat per l'esmentat, ja es comptava amb una assegurança en cas de cancel·lació, la qual és obligatòria per dur a terme qualsevol concert d'aquest caire. Tanmateix, el que sí que té clar Cross és que una situació d'última hora com aquesta no afectarà en les relacions amb l'Executiu i Andorra Turisme, les quals porten anys sent "perfectes". De la mateixa manera, tampoc implicarà un deteriorament en les relacions amb el DJ francès: "Portem 20 anys treballant junt i sempre hi ha hagut una bona entesa".  

Per altra banda, el cap de planificació i emergències del Departament de Protecció Civil, Eduard Vergara, ha apuntalat en reiterades ocasions que la voluntat per part del seu equip ha sigut en tot moment poder garantir la seguretat i integritat dels 10.000 assistents programats per a aquesta segona jornada de l'Andorra Mountain Music: "Nosaltres hem fet un informe recomanant l'anul·lació de l'esdeveniment per avís groc de tempestes i Govern ha pres la decisió final", ha destacat. Un avís que, segons sembla, ja estava sobre la taula des d'ahir, fent un seguiment d'aquest cada sis hores per tenir una informació tan acurada com sigui possible a l'hora de prendre una decisió. "Si hi ha possibilitat que caigui un llamp, no podem prevaldre la seguretat de la gent"

Finalment, i segons ha comunicat Govern, els assistents que tinguin una entrada comprada per al concert poden demanar el reemborsament dels diners al sistema a través de la plataforma de compres o a l’hotel o agència on les hagin adquirides. Així i tot, Cross ha remarcat que tots aquells que hagin adquirit la seva entrada a través de Ticketmaster se'ls hi farà la devolució directa sense que hi hagin de fer cap mena de petició. "Sabem que hi ha molta gent que ha vingut de fora i s'han gastat diners en transport o allotjament, però el que volem és que puguin tornar a casa", ha finalitzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT