PUBLICITAT

Només 463 francesos residents exerceixen el seu dret a vot a les eleccions legislatives

El partit liderat per Marine Le Pen, va guanyar aquest diumenge els comicis al Principat

Per El Periòdic

L'extrema dreta guanya en la primera volta de les legislatives.
L'extrema dreta guanya en la primera volta de les legislatives. | Arxiu ANA

L'extrema dreta ha estat la clara vencedora de la primera volta de les eleccions legislatives franceses a Andorra. Reagrupament Nacional, el partit liderat per Marine Le Pen, va guanyar aquest diumenge els comicis al Principat. La seva candidata, Johana Maurel, va aconseguir el 37,85% dels vots, és a dir, 173 dels 457 totals emesos des de l'ambaixada francesa. La segona posició va ser per a l'aspirant a la reelecció, Stéphane Vojetta, que va obtenir 120 vots, un 26,25% del total, mentre que, en tercer lloc, es va situar el candidat del Nou Front Popular, Maxime da Silva, aconseguint el 19,91% dels vots.

Cal recordar que fins a 2.666 francesos residents a Andorra estaven cridats a les urnes, però només 463 han exercit el seu dret a vot. En aquest sentit, s'ha de tenir en compte que els resultats obtinguts a Andorra s'han de sumar als d'altres països que formen part de la cinquena circumscripció dels residents francesos a l'exterior com ara Espanya, Portugal i Mònaco.

La segona volta de les eleccions legislatives franceses tindrà lloc diumenge vinent i serà l'oportunitat perquè l'extrema dreta confirmi els resultats i, fins i tot, pugui aconseguir majoria absoluta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT