PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Projecte de Llei sobre l'habitatge encara s'està acabant de perfilar

Marsol apunta a possibles millores en el reglament abans d'entrar-lo a tràmit parlamentari

Per Arnau Ojeda Garcia

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol.
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. | N.T.

Tot i que hi havia la voluntat d'aprovar avui el Projecte de Llei sobre el creixement sostenible i dret a l'habitatge, sembla que aquest trigarà una mica més a entrar a tràmit parlamentari. Així ho ha informat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat aquest dimecres: "Quan ho llegeixes dos dies abans, veus que el projecte es pot millorar", ha destacat la ministra, tot indicant que, a hores d'ara, aquest "s'està acabant de perfilar”.

Segons ha apuntalat, encara hi ha diferents punts a analitzar, com són la limitació a la inversió estrangera, una modificació de l’impost d’inversió estrangera i algun punt referent a la immigració, entre altres. D'aquesta manera, el calendari marcat per a aquest mes de juliol dictaria que el Projecte de llei seria entrat a tràmit al llarg de les pròximes setmanes, donant tot el mes d'agost als grups parlamentaris perquè l’analitzin amb detingudament.

Marsol ha ponderat la importància d’aquest nou reglament afirmant que “estem en un moment de creixement que s'ha de controlar. Hem crescut 4.000 persones en un any i és insostenible en un país com el nostre”, deixant clar que “respon a una voluntat política”. Per a la ministra, el repte ara mateix per part de l'Executiu i del ministeri que encapçala és posar al mercat uns 1.500 pisos de lloguer, sota la voluntat que "totes les persones puguin accedir a un habitatge digne". 

En la mateixa línia, la titular d'Habitatge ha destacat que Andorra ha de ser un país "segur i de qualitat", però el creixement actual que travessa el país no es pot aturar en aquests moments. És per aquest motiu que, segons Marsol, s'ha de buscar un equilibri entre l'increment de la construcció i encetar un model sostenible per al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT