PUBLICITAT

Tret de sortida a la 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus

El programa enguany acollirà les actuacions d'Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra a la Catedral de la Seu d'Urgell

Per El Periòdic

Cartell de la 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus.
Cartell de la 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus. | Ajuntament de Llanars

Demà divendres, 5 de juliol, s’inaugura la 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus de la mà d’Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra a la Catedral de la Seu d’Urgell. Interpretaran El Cant de la Sibil·la i la Balada del Somni. Cants místics entre el visible i l’invisible.

Es tracta d'un programa que se centra en dues peces molt misterioses provinents de l'edat mitjana que, gràcies a la seva gran bellesa i màgia, han estat cantades al llarg dels segles fins a arribar als nostres dies, tradicionalment durant la nit de Nadal. El programa destaca dues variants de la Sibil·la: una de Barcelona, escrita el 1415, i una altra de Girona, documentada el 1550, però probablement cantada anteriorment.

Reconegudes com a patrimoni mundial, a més, aquestes versions es caracteritzen per incorporar cors polifònics d’una gran bellesa. Cal recordar que abans del concert inaugural, a les 18:30 h, es podrà fer la visita guiada Urgell és nom de dona, on es recorreran espais de la ciutat tot recordant la presència i treball de les dones durant l’època moderna i contemporània.

D'un altre costat, també hi haurà uns breus parlaments de presentació del Festival a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquests discursos intervindran: Joan Barrera, alcalde de la Seu d’Urgell, com a alcalde amfitrió; Oriol Lázaro, alcalde de Campdevànol, en representació dels 40 ajuntaments del Festival; Edgar Garcia, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals i Josep Rull, president del Parlament de Catalunya.

Convé assenyalar que el programa d’Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra es repetirà el dissabte a Puigcerdà, a l’Església de Sant Domènec, i diumenge a Riner, al Santuari del Miracle. En ambdós casos, prèviament també es podran gaudir de les activitats complementàries incloses al preu d’entrada.

La resta del cap de setmana, dissabte 6 de juliol i diumenge 7 de juliol, també es podrà veure actuar Duo Sostenuto amb Música de les Llums a Tragó (Peramola), a l’Església de Santa Llúcia, i a Llarvén (Sort), a l’Església de Santa Coloma. Amb les cordes d’una guitarra i el cant d’una flauta, aquest duo ens convida a descobrir l’excitació musical del segle de les Llums, el període més extraordinari de canvis conegut a Europa des de l’antiguitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT