PUBLICITAT

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu serà la seu del Servei d'Atenció

  • El SAM s'ubicarà en un espai del centre museístic de 800 metres quadrats
  • Hi haurà noves sales de reserva, conservació i de restauració
EL PERIÒDIC
ESTERRI D'ÀNEU

Periodic
El conseller Tresserras visita l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.
Foto: ACN / FERRAN GARCIA

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu acollirà la seu del Servei d'Atenció dels Museus (SAM) de l'Alt Pirineu i Aran. La futura seu del SAM s'ubicarà en un espai de l'Ecomuseu de 800 metres quadrats.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha visitat la futura seu del SAM en una visita a Esterri en la qual també ha signat el conveni per a la gestió de l'Arxiu Històric de les Valls d'Àneu, que passa a convertir- se en secció de l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà.

Tresserras ha manifestat que aquest conveni dóna a l'Arxiu Històric de les Valls d'Àneu un "rang equivalent" als arxius comarcals, informa l'ACN.

En l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran hi ha cinc museus registrats: l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu de la Conca Dellà, el Museu Diocesà d'Urgell, el Museu Municipal de Llívia i el Museu dera Vall d'Aran, a més d'una cinquantena de col.leccions.

El SAM, que estarà a l'Ecomuseu, ha de donar servei a tots aquests equipaments en matèria d'assessorament i suport tècnic, custòdia, conservació i coordinació del patrimoni museístic.

MULTIFUNCIONS
En els 800 metres que tindrà el SAM de l'Alt Pirineu i Aran s'hi ubicaran noves sales de reserva, conservació i restauració. Tresserras ha assegurat durant la visita que el servei s'està desenvolupant en aquest moments --que n'hi ha a les diferents demarcacions-- i que els SAM "han de donar serveis" que fins ara només tenien els principals museus de Catalunya. Amb relació a l'Arxiu Històric de les Valls d'Àneu, el conseller Tresserras ha dit que la firma del conveni, que l'adscriu a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà, és un "reconeixement" al primer arxiu del Pallars que va crear el Consell Cultural de les Valls d'Àneu l'any 1988.

L'Arxiu Històric de les Valls d'Àneu dóna cobertura als quatre municipis que integren les Valls d'Àneu, Esterri d'Àneu, la Guingueta d'Àneu, Alt Àneu i Espot. L'Arxiu s'ubicarà en el nou ajuntament d'Esterri que està en construcció i comptarà amb un pressupost de 40.000 euros anuals a càrrec del Departament de Cultura. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT