Gómez i Tarrés, intractables en l'última jornada

• L'europeu i el Mundial del 2011, a Sant Julià i en un indret diferent, el 24 i el 25 de juny
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El podi júnior, amb Tarrés, Sheppard i Catalin, i les autoritats al fons. Foto: M. R.

La segona jornada del Gran Premi d'Andorra de trial, quarta prova puntuable per al Campionat d'Europa absolut, va tenir de protagonistes els dos espanyols Alfredo Gómez i Pol Tar- rés, que van dominar amb autoritat les seves categories sense donar opcions als rivals. La cita amb Naturlàndia-la Rabassa va finalitzar ahir, però deixa les portes obertes per al 2011, quan rebrà una prova de l'Europeu el 24 de juny, i del Mundial el 25. La cita serà, segons el president de la Federació de Motociclisme d'Andorra (FMA), Josep Puntí, de nou a Sant Julià de Lòria, tot i que en aquest cas a la part baixa, "per variar del circuit de la Rabassa".

En la competició absoluta d'ahir, Alfredo Gómez va deixar patent el seu gran nivell i des del principi va demostrar que era el favorit, encadenant encerts en cada secció. El pilot madrileny va aconseguir mantenir sense penalitzacions la seva targeta en finalitzar la primera volta i només el pilot italià Matteo Grattarola, actual líder del certamen, va mantenir el tipus, acabant la primera volta amb només 3 punts. En el segon gir, la millor puntuació parcial va ser per al britànic Alexz Wigg, amb 1 punt, mentre que Gómez va sumar els seus únics 3 punts del dia. Així, l'espanyol va guanyar per davant de Wigg, que superava Grattarola en la suma final, encara que aquest segueix mantenint el lideratge del campionat a falta de dues proves per a la conclusió. Gómez, subcampió el 2009, només ha participat a les proves d'Espanya i d'Andorra.

Per altra banda, Pol Tarrés va fer un pas de gegant en les seves aspiracions de cara al títol en la categoria júnior. La diferència de pilotatge entre el pilot català i el seu rival més directe, el britànic Jack Sheppard, va ser evident des del principi, i l'avantatge obtingut en la primera volta a les 15 zones del recorregut va ser insalvable per al britànic. En la segona, Tarrés va augmentar el seu avantatge malgrat sumar punts. Amb la seva segona victòria de la temporada, Tarrés s'acosta més al lideratge de Sheppard en la classificació provisional, deixant totes les opcions obertes per a les proves d'Itàlia i de la República Txeca. [email protected]