PUBLICITAT

Març registra 1.206 assalariats menys que l'any passat

  • L'únic sector que no experimenta una davallada és administració, salut i educació, que presenta un creixement del 3,1%
  • El sector sistema financer augmenta la seva massa salarial en un 82,4% per cobrament de primes
EL PERIODIC
ANDORRA LA VELLA




El nombre d’assalariats del mes de març de 2010 s'ha situat en 40.340 persones, una xifra que suposa una disminució de 1.206 assalariats (-3,6%) respecte el mateix mes de l’any anterior. Aquesta davallada es dóna en tots els sectors, excepte en administració, salut i educació, que presenta un creixement del 3,1%. Així ho ha destacat el Departament d'Estadística en una nota feta pública aquest dilluns. D'altra banda, la massa salarial del mes ha estat de 84.439.849,08 euros, el que representa un augment del 5,2% respecte el març de l’any anterior. Finalment, el salari mitjà mensual de març ha augmentat en 161,23 euros (8,3%) respecte el març de 2009 per influència dels pagaments extraordinaris en el sector financer, i queda en 2.093,20 euros. Els sectors que redueixen més assalariats són construcció, hoteleria i turisme, i comerç. L’únic en què augmenta el nombre d’assalariats és administració, salut i educació. En l’anàlisi de l’evolució de la massa salarial per sectors, Estadística assenyala que al sector de construcció es produeix la major davallada, d’un 15,7% respecte el març de 2009. En canvi, el sector sistema financer augmenta la seva massa salarial en un 82,4% per cobrament de primes. Els altres sectors que augmenten la seva massa salarial són administració, salut i educació i serveis.

Les dades del mes de març mostren que el salari mitjà s’estabilitza en molts sectors, particularment en el d'administració, salut i educació. També s'observa un augment en hoteleria i turisme i en serveis. De tota manera, l’augment més destacat es produeix en el sector sistema financer fruit del canvi en el mes de pagament de pagues extraordinàries en alguns declarants.

El Departament d'Estadística ressalta que calculant la mitjana dels darrers dotze mesos per tal de treure l’efecte de l’estacionalitat de la dada, la mitjana d’assalariats és de 39.347 al març 2010, un valor que representa una variació de -101 assalariats respecte el mes de febrer de 2010. Així, la tendència està a una reducció de 3% anyal des del gener del 2009. Estadística recorda que el mes de març del 2007 es va obtenir el valor màxim històric amb 42.559 assalariats. A partir d’aquest mes es canvia la tendència a l’alça i es produeix un descens continu dels assalariats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT