PUBLICITAT

La capital se suma als Vespres d'estiu

  • El Pont d'Arcalís, Quico el Célio i Robin Williamson, caps de cartell
  • Els dos comuns destinen 30.000 euros a la 9a edició del cicle
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA


14062010-pintat
Rosa Ferrer i Josep Pintat, en la presentació de la 9a edició dels Vespres d'estiu. Foto: ANA

La novena edició dels Vespres d'Estiu, les activitats culturals que any rere any han omplert les nits estiuenques de Sant Julià, aquest any compten amb l'organització conjunta entre el Comú lauredià i el d'Andorra la Vella. La cojuntura econòmica, així com 'no solapar' l'oferta cultural entre les dues parròquies, ha portat les dues corporacions a fer un pas més en la mancomunació d'aquest tipus d'actes. Cada comú hi ha posat 15.000 euros.

Els cònsols majors de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella, Josep Pintat i Rosa Ferrer, respectivament, acompanyats de les dues conselleres de Cultura, Elisabeth Aguilar i Maite Cano, i amb presència dels dos directors, Jordi González de Alaiza i Albert Villaró, han presentat aquest dilluns als mitjans de comunicació la programació de les activitats culturals Vespres d'Estiu que aquest 2010 s'organitzen de forma conjunta entre totes dues parròquies.

Josep Pintat ha argumentat que en "la conjuntura econòmica complicada cap de nosaltres ha volgut abandonar les activitats culturals" i, fent esment també a les mesures que es van aprovar en la reunió de cònsols una de les quals era la de mancomunar serveis i activitats, el cònsol lauredià ha manifestat que per aquest motiu "hem intentat mantenir la qualitat de l'oferta". Pintat també s'ha referit al treball conjunt que ja existeix de fa anys entre Sant Julià i la capital en la Temporada de teatre.

Rosa Ferrer ha dit que des de la capital "s'ha reorientant l'oferta estiuenca i ens hem alineat amb les propostes iniciades per Sant Julià". Però a banda de les consideracions pressupostàries, la cònsol de la capital també ha destacat que amb aquesta col·laboració entre les dues corproacions "l'oferta cultural no se solaparà entre les dues parròquies i qualsevol ciutadà de Sant Julià o d'Andorra la Vella en podrà gaudir molt millor".

Dels 13 actes que ofereix el cicle Vespres d'Estiu, 8 d'ells se celebraran a Sant Julià i 5, a Andorra la Vella. A Sant Julià començaran les actuacions el 6 de juliol a la plaça Sant Roc amb la Youkalis i la seva música popular; la mateixa plaça servirà per al dia 13 de juliol amb la cançó d'autor de Maria Coma i el 17 d'agost amb el country blues de Ded Grandad. L'altre marc d'actuacions serà la plaça de la Germandat els dies 8 i 15 de juliol amb actes d'acrobàcia, i el 19 d'agost amb actuació de circ de la mà de Circo Imprevisto. El jardí del Museu del Tabac acollirà els dies 5 i 12 d'agost música clàssica amb Jordi Claret i Marc Galobardes i músiques del món amb Àlex Arajol i Francesc Planella, respectivament.

A la capital, les actuacions es duran a terme tots els dimecres de juliol i el darrer d'agost. Dels llocs on es faran les interpretacions, destaca a Andorra la Vella els jardins de l'església de Santa Coloma (Robin Williamson amb el seu blues el dia 21 de juliol) i la piscina exterior dels Serradells (Anna Roig, intèrpret del pop d'autor el 28 de juliol). La plaça Guillemó tindrà un dels plats forts amb el grup pirinenc El pont d'Arcalís (el 7 de juliol). En aquest mateix escenari el 14 de juliol es podran veure acrobàcies de la mà del grup This Side Up. La plaça del Poble serà el marc que clourà el cicle dels Vespres d'Estiu amb una actuació circense el 25 d'agost de la mà d'Els Herrerita.

Els grups de rock, a la Festa Major de la capital
La desaparició del cicle Dijousderock que es feia el mes de juliol a la plaça del Poble de la capital ha fet que el Departament de Cultura tingués en compte a la Festa Major d'Andorra la Vella reservar un espai perquè els grups andorrans hi puguin tocar. Així ho ha avançat la consellera de Cultrua, Maite Cano, que sense avançar ni el format ni les dates sí ha confirmat que un dels dies de la Festa Major de la capital estarà dedicat als grups de rock i, amb tota probabilitat, serà en el marc dels actes del primer dia de la festa gran.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT