PUBLICITAT

El Banc Sabadell destaca la seva consolidació en el mercat andorrà

  • Oliu afirma que el BSA és un banc que es va crear amb l'objectiu que fos per als andorrans
  • Cassany diu que "sempre hi han hagut" decomisos de diners
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


14062010-banc sabadell
Oliu durant el seu parlament en l'acte de celebració del desè aniversari del Banc Sabadell
Foto: ACN / DIANA PÉREZ
El Banc Sabadell d'Andorra (BSA) ha celebrat aquest dilluns el seu desè aniversari. El president del banc a Andorra, Robert Cassany, ha explicat que des de que es va crear l'entitat, que va començar des de zero, fins ara "s'han consolidat" dins el mercat bancari andorrà. A més, el director del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha reconegut que el BSA és un banc que es va crear amb l'objectiu que fos per als andorrans, no tant per als estrangers. Això, segons Oliu s'ha aconseguit , amb la qual cosa 'han assolit l'"èxit".
EL BSA es va crear al 2000 amb dues oficines i 28 empleats. Avui dia, deu anys després, el banc compta amb sis oficines i 120 treballadors. Cassany ha reconegut que estan molt motivats per continuar endavant amb aquest projecte, en els qual han treballat amb molta prudència. A més, el banc ha apostat per tenir gent de 'molta vàlua professional', fet que els ha assegurat "la tranquil·litat per en aquest moment difícil poder tirar endavant".

De la seva banda, Oliu ha exposat que en aquests moments de crisi el Banc Sabadell ha sabut gestionar molt bé aquestes dificultats i que per aquest motiu estan "molt ben valorats i posicionats", precisament per com s'ha portat la gestió de la crisi. L'estratègia de consolidació del banc passa per la "internacionalització i diversificació", ha afegit Oliu, ja que és el que dóna en un futur "una posició de solidesa i fortalesa".

Sobre els últims decomisos de diners a la duana espanyola, Cassany ha culpat que ara es fa "més publicitat que no pas abans", però que "sempre n'hi ha hagut". Segons ha reconegut, si alguna persona estrangera ha tret diners del BSA "ho ha fet perquè ho necessitava per a la seva empresa".

El convidat per aquest aniversari ha estat el soci-president de Roca Junyent, Miquel Roca i Junyent, que ha fet una conferència amb el títol, Societat i política, evolució d'una dècada. Roca ha parlat de la crisi, de la qual ha dit que "ens en sortirem", tot que "tardarem una mica". Roca ha afegit que d'aquesta situació "traurem conclusions per no tornar a caure en els mateixos errors".

Sobre la signatura dels acords d'intercanvi d'informació fiscal, ha valorat positivament l'actitud del Govern i del Consell General, i ha demanat una mica més "de temps i de flexibilitat" al país perquè es pugui adaptar als canvis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT