PUBLICITAT

Perill d'inundacions moderat a l'Alt Urgell i a la Cerdanya

  • El buidatge de pantans i les pluges posen en alerta Protecció Civil
  • L'episodi torna a evidenciar els problemes de degoters al CEIP
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
La presa d'Oliana, on l'aigua arriba gairebé a dalt de tot, ahir. Foto: ACN / FERRAN GARCIA

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya manté activada la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions. El risc prové tant de la pluja, a la part alta dels rius, com de les maniobres de desembassament en alguns pantans catalans, aigües avall. Per tot això, recorden a la ciutadania la importància de no apropar-se a les zones inundables o que puguin patir crescudes d'aigua.

L'Alt Urgell i la Cerdanya tenen una probabilitat mitjana de risc d'inundació. Tanmateix, el risc és elevat (amb una probabilitat de més del 70%) a les comarques veïnes del Solsonès i el Berguedà, per les fortes pluges que s'hi han registrat i pels desembassaments programats als pantans de la Llosa del Cavall, Sant Ponç i la Baells. També estan en situació de risc màxim la Garrotxa, Osona i el Ripollès. En canvi, la situació està ja controlada als Pallars, l'Alta Ribagorça i l'Aran.

Els xàfecs, acompanyats de llamps, van ser especialment intensos ahir a primera hora de la tarda i fins i tot van provocar talls puntuals de subministrament elèctric a la Seu. Segons les darreres dades facilitades per Endesa i la Confederació Hidrogràfic de l'Ebre, el pantà d'Oliana està desembassant 32 m3/s i el de Rialb arriba als 101 m3/s. De la seva part, a Talarn estan deixant anar 62 m3 per segon.

MAL ESTAT
El nou episodi de pluges ha deixat en evidència novament l'estat de deteriorament a la teulada del CEIP Albert Vives de la Seu. Divendres passat, les precipitacions van provocar degoters al sostre de la sala d'actes. Aquesta no és la primera vegada que es repeteixen les filtracions d'aigua, però aquestes es van fer més visibles, ja que es van produir en plena festa de final de curs, organitzada per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA).

Arran dels fets, l'AMPA ha instat una vegada més el Departament d'Educació a dur a terme l'arranjament de la teulada, compromès des de fa mesos. Les conseqüències dels degoters es van intentar solucionar posant galledes d'aigua. Paral.lelament, es van desplaçar fins al centre els Bombers, membres de la Policia Municipal i l'arquitecte muncipal, que van certificar la seguretat de la instal.lació. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT