PUBLICITAT

Vela substitueix Roig per Carmona com a número dos d'Educació

  • El fins ara secretari d'Estat no es va acabar d'adaptar amb l'equip ministerial
  • La substituta és secretària executiva del SEP i militant socialdemòcrata
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El fins ara secretari d'Estat d'Educació, Josep Roig. Foto: TONY LARA

Més canvis al Govern socialdemòcrata: el secretari d'Estat d'Educació, Josep Roig, va presentar la setmana passada la dimissió a la ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela. Roig serà substituït en els propers dies per Maria Dolors Carmona, una persona d'una llarga trajectòria a l'Escola Andorrana, segons les fonts consultades.

La dimissió de Roig va venir motivada per la manca de sintonia entre el fins ara secretari d'Estat i el ministeri. Roig no es va acabar d'adaptar al treball de l'equip ministerial i als criteris de Vela. En el moment de la constitució de l'Executiu, ara fa un any, es va decidir unir els ministeris d'Educació i Cultura en una sola cartera i Roig havia de portar el pes d'Educació, i més tenint en compte que l'experiència de Vela està més centrada en l'àmbit de la Cultura. D'altra banda, es va decidir reduir el nombre de directors del ministeri, que va passar de sis a quatre, fet que afegia més pressió a les Secretaries d'Estat. Malgrat la seva dilatada experiència al Ministeri d'Educació, Roig no va desenvolupar l'activitat que d'ell s'esperava. Tot això, segons les fonts governamentals consultades, ja que ahir no va ser possible per a aquest rotatiu contactar amb el secretari d'Estat.

Tenint en compte la situació, tot fa pensar que, de no haver presentat ell mateix la dimissió, la mateixa Vela hauria proposat al cap de Govern el relleu del fins ara secretari d'Estat. De fet, l'Executiu ja té una substituta per a Roig: Maria Dolors Carmona, actualment una de les secretàries executives del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP). Carmona ha treballat durant anys a l'Escola Andorrana i fins ara exercia les funcions de directora. Quant al seu perfil polític, fa anys que milita al Partit Socialdemòcrata. Segons les fonts consultades, és persona de la plena confiança de Vela i el seu nomenament es podria produir tan bon punt s'acabi el curs escolar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT