PUBLICITAT

Pantebre preveu una "tisorada" andorrana en breu

  • El president de la Cambra preveu retallades com les dels altres països europeus "més aviat del que ens pensem"
  • El representant empresarial es mostra "francament decebut" per la posició del Govern en el debat sobre l'IVA
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


6780pantebre
El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, sortint d'una reunió amb el Govern. Foto: ANA
El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, creu que les retallades que s'han produït als països veïns com a conseqüència de la crisi econòmica arribaran a Andorra i "més aviat del que ens pensem". Pantebre considera que s'ha d'afrontar la realitat i que "si seguim així, no podrem pagar la factura". Pantebre ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, on també ha parlat sobre la reunió que van mantenir els tècnics del Govern i els de la Cambra sobre l'IVA. Pantebre ha qualificat la reunió de "decebedora" ja que no se'ls va facilitar la informació que van demanar.

Pantebre ha explicat que, a part de no donar-los la informació que els van demanar, tampoc els van demostrar que amb l'aplicació dels tipus impositius de l'1% i el 5% no s'incrementa la pressió fiscal, tal com els van reclamar des de la Cambra. Per això, Pantebre ha manifestat que estan "francament decebuts".

Pantebre creu que hi ha "poc feedback" per part del Ministeri de Finances a l'hora de donar resposta a un tema "tan sensible" com la pressió fiscal. En aquest sentit, el president de la Cambra ha volgut deixar clar que tots estan d'acord amb l'aplicació de l'IVA però demanen facilitats a l'hora d'aplicar-lo, és a dir, que sigui declarable a la duana, i ha recordat que si es pot aplicar al preu serà neutral, però, en aquest punt, ha destacat que la gran tasca de divulgació de la Cambra ha estat fer entendre al Govern que aquesta translació de l'IVA al preu final, en molts casos, quan es parla del comerç, no serà repercutible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT