PUBLICITAT

Bartumeu vol negociar l'acord monetari en el marc d'una entesa global amb la UE

  • El cap de Govern diu que cal deixar de banda la política d'acord parcials mantinguda fins ara
  • Afirma que hauria estat més fàcil negociar l'emissió d'euros quan ho van fer San Marino, Mònaco i el Vaticà
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


15062010-ladislau i bartu
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president de la Comissió d'Exteriors, Ladislau Baró, en una imatge d'arxiu.
Foto: ONA MORANTE
L'acord monetari amb la Unió Europea es negociarà en el marc d'un paquet global que tingui en compte les diferents relacions econòmiques i socials d'Andorra amb Europa. Així ho ha fet saber el cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant la seva compareixença davant de la Comissió Legislativa de Política Exterior, on ha afegit que cal deixar de banda la política seguida en els darrers deu anys pel que fa a les relacions amb Europa i apostar per un acord global.

Bartumeu considera que l'"escenari actual dels últims deu anys d'anar fent acords parcials" no és "un bon escenari en temps de globalització i crisi financera internacional". Per aquest motiu, el cap de Govern s'ha reafirmat en la seva intenció de "rellançar l'acord monetari però dins d'un paquet global de relacions amb la Unió".

Pel que fa a la possibilitat d'encunyar euros, Bartumeu ha assenyalat que potser s'hagués hagut de negociar quan ho van fer països com San Marino, Mònaco o el Vaticà, però es "va arribar tard" i ara, segons el cap de Govern, cada vegada puja el nivell d'exigència, amb demandes com per exemple l'assumpció de totes les directives sobre funcionament de les entitats financeres, que "Andorra no pot assumir".

L'anunci fet per Bartumeu ha estat ben rebut pels grups parlamentaris. Els reformistes han celebrat la decisió però demanen més informació sobre aquest acord global, mentre que Andorra pel Canvi ha recordat que ja van alertar dels compromisos que comportava un acord monetari. Informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT