PUBLICITAT

ApC espera de Bartumeu un compromís amb calendari en el debat de dijous

  • El cap de Govern donarà resposta formal a la proposta de front comú al debat d'orientació política
  • Nomen considera que la revisió de l'estructura financera de l'Estat "és més urgent que mai"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


15062010 nomen apc
Els tres consellers generals d'ApC, Eusebi Nomen, Òscar Encuentra i Josep Maria Bringué, arriben a la reunió amb Bartumeu a l'edifici administratiu del Govern.
Foto: ORIOL LLAURADÓ
Els tres consellers d'Andorra pel Canvi s'han reunit aquest dimarts a la tarda amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, el qual els ha informat que durant el seu discurs d'orientació política agafarà un compromís en relació a la proposta de front comú feta pel grup. Tal com ha explicat el president d'ApC, Eusebi Nomen, la reunió ha estat "breu i cordial" i no s'ha entrat en els detalls del compromís que exposarà Bartumeu. Nomen ha indicat que el grup ha quedat a l'espera de veure "quin nivell de compromís" pren el Govern i si "aquest compromís inclou un calendari d'execució", per tal de decidir el seu posicionament respecte a la negociació del pressupost del 2011.

Eusebi Nomen ha dit que el front comú proposat entre el Govern, els comuns, el Consell General i els sindicats, "és l'essència per extreure el consens necessari per introduir les línies bàsiques del pressupost". També ha indicat que el cap de Govern, durant el debat d'orientació política, exposarà quina és la posició que vol agafar al respecte, amb l'objectiu de fer revisió de l'estructura de l'administració, de les transferències i competències dels comuns, de l'execució de l'obra pública "que ara és més rellevant que mai", la revisió de l'estructura fiscal tant de l'Executiu com dels comuns, i la revisió de l'estructura del finançament.

Després de la reunió, que ha durat una mitja hora, els consellers d'ApC han sortit amb una sensació de "respecte vers la potestat del cap de Govern a fer el seu discurs" i s'han mostrat a l'espera del que pugui dir durant el debat de dijous. De tota manera, Nomen ha indicat que durant aquesta trobada prèvia a dijous no hi ha hagut debat i que per tant no satisfà la demanda que el grup va fer fa uns dies de dur a terme una ronda de negociacions per consensuar alguns punts del debat d'orientació política.

D'altra banda, i respecte a la rebaixa que ha fet l'agència Standard & Poor's en la qualificació del deute públic, ha indicat que és una mala notícia i una valoració de la gestió de les finances públiques del Govern. Nomen ha afegit que "els de fora ens vénen a dir que estem pitjor que l'any anterior, una qüestió que per nosaltres estava clar i que per alguns potser no tant".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT