PUBLICITAT

Paciència en el procés d'internacionalització de les empreses

  • Renart diu que els primers passos solen requerir "un esforç econòmic important"
  • Renart afirma que "no és el millor moment" i que en tot cas, s'ha de fer "amb calma"

15062010 credit
Un moment de la conferència de Renart, aquesta nit. Foto: ACN / DIANA PÈREZ

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i professor adjunt de Director Comercial a l'IESE, Lluís Renart Cava, ha ofert aquest vespre una conferència a Crèdit Andorra amb el títol La internacionalització de les empreses: factors d'èxit. Durant la seva ponència, a la qual hi han assistit prop de 150 persones, l'expert ha donat detalls als empresaris que vulguin fer una internacionalització i no fracassar. Renart ha recordat que aquest és un procés "a llarg termini", amb el qual cal tenir "paciència" i que els primers passos solen requerir "un esforç econòmic important", però que és de "vital importància" que totes les empreses pensin "més enllà del seu propi mercat i del seu país".

A més, l'expert ha reconegut que les empreses que estan millor preparades són les que van fer els deures fa anys i van començar el procés d'internacionalització fa temps, en època de bonança. Per a les empreses que ho volen fer ara, Renart ha dit que "no és el millor moment" i que en tot cas, s'ha de fer "amb calma".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT