PUBLICITAT

Escaldes comença a quadrar activitats per a la capitalitat de la cultura catalana

  • 'Un país amb química', lema de la CCC per al  2011
  • La parròquia farà un programa de totes les activitats del país
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


16062010_logo
El conseller Pere Moles, durant la presentació d'aquest matí al Comú d'Escaldes-Engordany. Foto: ORIOL LLAURADÓ
El comitè organitzador de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011 ha escollit com a lema Un país amb química, amb la finalitat de transmetre una connexió cultural i aprofitar que l'any vinent serà l'Any Internacional de la Química. La imatge corporativa de l'esdeveniment s'inspira en la taula periòdica dels elements, diferenciant per colors i símbols cada parròquia i cadascun dels vuit àmbits amb què es dividiran les activitats: Herència, Art Contemporani, Lletres, Festes i tradicions, Música, Teatre i Dansa, Audiovisuals i Miscel·lània. Un dels grans objectius de la Capital de la Cultura Catalana 2011 és la creació d'un programa cultural trimestral de tot el país, que ja s'ha presentat al Govern i als comuns amb molt bona acollida. Un altre dels projectes és aprofitar l'esdeveniment per dur a terme la restauració d'algun edifici de la parròquia amb el suport de Patrimoni Cultural.

El president del comitè tècnic de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes 2011, Pere Moles, ha presentat aquest dimecres la imatge corporativa de l'esdeveniment, sorgida del pla director que s'ha elaborat a partir d'unes enquestes a la població i d'una anàlisi d'altres experiències prèvies tant a escala catalana com europea. Gràcies a les enquestes, s'ha decidit primar la qualitat de les activitats davant de la quantitat i fer un programa de país que promogui la participació ciutadana.

Pel que fa a l'organització de les activitats del programa, s'ha agafat com a model les ciutats d'Amposta, Istanbul i Luxemburg, per tal de dividir-les per sectors i distribuir-les per tot el territori. En aquest sentit, Moles ha indicat que molts dels apartats englobaran les activitats que ja es fan habitualment a cada parròquia, com és el cas de la Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, que s'integrarà dins del programa de la CCC i s'intentarà no duplicar.

El programa d'activitats es vol centrar principalment en propostes entorn de la Font de la Memòria, amb la intenció de recuperar llegats d'artistes, documentació històrica, i de rehabilitar façanes d'edificis, i també es vol intentar recuperar el Pessebre vivent d'Escaldes-Engordany. L'apartat d'Art Contemporani aglutinarà totes les activitats del CAEE, a banda de programar exposicions fora dels llocs habituals. En l'àmbit de Lletres, a part de tot el que s'organitza habitualment, també es vol que la parròquia sigui el punt d'entrega de premis literaris o de conferències relacionades amb la literatura.

En els apartats de Festes i Tradicions, Teatre i Dansa i de Música no es faran grans innovacions, tot i que sí que es programaran més concerts en català. Finalment, també s'ha creat l'àmbit Audiovisual perquè no es volia que la CCC es limités a actes purament tradicionals. Dins d'aquest apartat, s'està preparant el projecte Sons d'Andorra, una iniciativa audiovisual per a públic escolar.

El Comú d'Escaldes-Engordany ja ha rebut una cinquantena d'iniciatives originals per incloure en la programació del 2011 que estan estudiant. Actualment, també estan en la base de recerca de patrocinadors, ja que els 200.000 euros que s'hi destinaran des de la corporació no són suficients per finançar tot l'esdeveniment. En aquest sentit, s'ha fixat que el Govern i els comuns siguin els patrocinadors institucionals, a més de crear diverses categories com ara la de patrocinadors oficials, col·laboradors i amics.

D'altra banda, Pere Moles ha dit que Escaldes-Engordany té la intenció de fer "allò que tothom ha reclamat en aquest país i que mai ningú ha fet", que és un programa cultural general d'Andorra. Per tant, ja han demanat a tots els comuns que els passin la informació de tots els actes programats, per elaborar una publicació de caire trimestral que es difondrà per tot el país, a més de crear una pàgina web amb tota l'agenda d'activitats. La intenció és que la resta de comuns deixin d'editar catàlegs per separat i destinin aquests diners a la publicació conjunta que farà Escaldes durant el 2011 amb una tirada de 50.000 exemplars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT