PUBLICITAT

Tall a la N-260 per reclamar millores al CEIP Castellciutat

  • Els pares i mares ocuparan la carretera per denunciar el mal estat del col.legi
  • La principal demanda és la remodelació i ampliació del recinte
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una vista del nucli urgellenc de Castellciutat. Foto: TONY LARA

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del col.legi de Castellciutat ha organitzat per avui dijous a les 19 hores un tall de carretera a la N-260, al seu pas pel poble, al quilòmetre 228,5. La mobilització s'ha convocat per reclamar una reforma urgent del centre educatiu.

Així, els pares i mares reclamen una escola "digna" i especifiquen que no necessiten "luxes". En aquest sentit, recorden que al col.legi no s'hi ha fet cap remodelació des de fa més de 40 anys, quan es va crear l'escola. "Les úniques intervencions que s'han efectuat són apuntalar el sostre perquè no caigui i pavimentar vint anys enrere el pati, obra que van fer els pares amb recursos propis i amb la seva feina", s'indica des de l'AMPA.

L'entitat explica que ara fa quatre anys, després de moltes converses i reunions, es va aconseguir iniciar un projecte de remodelació i ampliació de l'escola, que el Departament d'Educació va presentar als pares l'octubre del 2008. Des de l'AMPA es lamenta, però, que tot i que l'obra s'havia de tramitar immediatament per iniciar la primera fase dels treballs l'estiu de l'any passat, "som de nou a final de curs i no només no s'ha començat, sinó que és evident que tornarà a passar un altre període de vacances i no es farà". Els pares i mares denuncien que "l'escola cau a trossos i l'únic que podem fer és dir-ho en veu alta". També expressen la preocupació pel perill que implica portar els seus fills al centre en unes condicions tan precàries: "No podem permetre que els nostres fills pateixin més riscos".

PER DIGNITAT L'AMPA
insta el Departament d'Educació a "prendre's seriosament la dignitat de la escola dels nostres fills". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT