PUBLICITAT

Bartumeu concretarà avui l'abast de la reforma de la Funció Pública

  • El cap destaca la "coincidència" del programa del PS i la proposta d'ApC
  • Els sindicats adverteixen que no acceptaran retallades salarials a funcionaris
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu i Ubach, en una trobada al despatx del cap de Govern. Foto: ONA MORANTE

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, concretarà avui la voluntat de l'Executiu de reformar la Llei de la Funció Pública. Bartumeu va explicar ahir que fa una setmana es va reunir amb els representants sindicals dels funcionaris per avançar-los les línies mestres de la reforma que vol dur a terme. Els sindicats, per la seva banda, ja adverteixen que no acceptaran retallades.

El cap de Govern no va voler avançar ahir els detalls de la reforma i es va limitar a assenyalar que l'objectiu era "reforçar la Funció Pública" i "fer que els funcionaris treballin més a gust". A ningú se li escapa, però, que en el rerefons d'aquesta reforma també hi ha la necessitat de racionalitzar un sector públic amb nombroses disfuncions i que no es poden fer truites sense trencar ous. En aquest sentit, la reforma de la Funció Pública que Bartumeu exposarà --entre moltes altres qüestions-- a la Casa de la Vall, és també una resposta al front comú proposat per ApC per revisar l'estructura administrativa de l'Estat.

Bartumeu va recordar que la reforma de la Funció Pública ja estava inclosa al programa electoral amb què el PS i l'Alternativa van concórrer a les eleccions de l'abril de l'any passat, així com al discurs-programa que va pronunciar durant el debat d'investidura. Amb tot, no va voler restar importància a la proposta d'acord d'ApC i va destacar la "coincidència" en l'apreciació de la necessitat de reformar la Funció Pública. "Demà per avui contestaré", va dir el cap de Govern, que també va descartar que el debat d'orientació política fos determinant fins al punt de decidir si l'Executiu podrà esgotar la legislatura o bé anar a eleccions anticipades a principi de l'any que ve.

En aquest escenari, els sindicats ja tenen enceses algunes alarmes davant del temor que les retallades en el sector públic d'altres països europeus arribin també al Principat. "Sempre se'ns ha criticat que des dels sindicats defenséssim un paral.lelisme amb Europa en matèria de drets socials, que ara no vulguin fer paral.lelismes quan es tracta de retallar drets", va dir el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach. "Els diners s'han de treure d'allà on són, és a dir, dels guanys desorbitats d'alguns empresaris i no dels 1.400 o 1.500 euros mensuals que cobra de mitjana un funcionari", va afegir.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT