PUBLICITAT

Un albanès italianitzat

  • Argumenta que va falsificar la seva identitat per amagar-se d'una banda organitzada que va matar la seva germana al 1998, quan ell tenia 17 anys
I. C.
ANDORRA LA VELLA

Segons el processat, va falsejar la seva identitat per por que la banda organitzada que va matar la seva germana quan ell només tenia 17 anys el trobés. Per això, va crear un passaport fals amb les dades d'una altra persona de nacionalitat italiana i amb la seva pròpia fotografia. Encara que, des que aquest delicte li va ser imputat a Andorra, des de la mort del seu familiar l'any 1998 el jove de 29 anys ha comès altres delictes en altres països, entre els quals hi ha el robatori del turisme del seu comandant quan formava part de l'Exèrcit albanès.

Pel delicte major de creació i ús de document públic inautèntic el ministeri fiscal va sol.licitar la pena d'un any de presó i l'expulsió definitiva del Principat. La fiscalia va al.legar que el processat, que compleix pena de presó per un altre delicte anterior, pertanyeria a una banda organitzada, ja que el treball a l'hora d'elaborar el passaport era de "professionals". Pel seu cantó, la defensa va reconèixer que era es tractava d'un document fals, però que aquest mateix paper li hauria lliurat el seu cosí, persona que es va fer càrrec d'ell quan van assassinar la seva germana.

El lletrat va demanar que es tingui en compte que el 27 d'octubre del 2009 l'imputat va decidir declarar lliurement davant del tribunal per reconèixer parcialment els fets. La defensa va posar en relleu que el comportament del seu patrocinat va anar lligat a la por de ser trobat per les persones que van matar la seva germana i que per aquest motiu va optar per amagar la seva identitat.

L'interessat va ser condemnat pel Tribunal de Corts per dos delictes de furt i d'accés il.lícit en casa habitada, dues infraccions que van tenir lloc al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT