PUBLICITAT

Processat un portuguès per 11 delictes de maltractament

  • Va abusar, amenaçar i apuntar amb una pistola la seva dona
  • El fiscal demana l'ordre de no contactar amb les víctimes en 12 anys
I. C.
ANDORRA LA VELLA

El ministeri fiscal va sol.licitar ahir una pena de quatre anys i nou mesos de presó per la totalitat d'11 delictes presumptament comesos per un home de nacionalitat portuguesa i resident al Principat acusat, entre altres delictes, de maltractaments físics i psíquics a la dona i als seus descendents i d'amenaçar de mort la primera. La fiscalia també va demanar l'expulsió definitiva de l'encausat, així com l'ordre de no contactar amb les víctimes durant el període de 12 anys.

L'interessat també haurà de satisfer una multa pel consum en espai públic de cànnabis i li seran retirades les armes de foc amb què va amenaçar l'esposa. En defensa de les víctimes, l'acusació particular va valorar que es tracta d'un cas evident de violència de gènere que es podria distingir en tres fases diferents: tensions, abusos i manipulació afectiva. A més, també va subratllar que cal imputar maltractament a tots els nivells: físic, psicològic, sexual, ambiental, econòmic i social.

GELOSIA I POSSESSIÓ
Els informes pericials elaborats pel psiquiatre van certificar que la gelosia que patia el processat va ser "l'objecte de la possessió cap a la seva dona, fet que s'incrementa amb l'alcohol amb impulsos primaris i pèrdua de raonament".

El doctor mateix va recomanar en el seu informe un tractament psicoterapèutic i de desintoxicació a l'alcohol. De la seva part, la psicòloga que va tractar la víctima va explicar davant del Tribunal de Corts que la dona pateix un trastorn depressiu com a conseqüència dels maltractaments i les amenaces i que en ocasions ha patit per la seva vida. També va remarcar que abans dels episodis de parella, la dona va ser violada quan tenia deu anys i abandonada per la seva família a Portugal i que aquestes situacions van desencadenar que la perjudicada se sotmetés més al marit.

El processat va reconèixer haver amenaçat una quinzena de vegades que llançaria la seva esposa per la finestra, així com haver-li clavat un parell de bufetades, això sí, "sense deixar-li marca", va declarar. La defensa va argumentar que no hi ha proves objectives per acusar el seu patrocinat. I és que segons la lletrada, "la senyora ha aguantat perquè s'estima el seu home i no hi ha cap indici de maltractament físic que hagi requerit tractament mèdic". Per tot això, l'advocada en va demanar l'absolució. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT