PUBLICITAT

Les importacions de carburants cauen un 3,4% al mes de maig

  • El diferencial negatiu resulta inferior al -5,9% registrat al mes d'abril
  • Només les importacions de fuel domèstic han registrat un notori creixement interanual xifrat en un 21,8%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


17062010 gasolinera
Una betzinera del Principat. Foto: ANA

El total d’importacions de carburants durant el mes de maig de 2010 s’ha situat en 12.231.621 litres, el que suposa un 3,4% menys que al maig de 2009. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística, que ha explicat que aquest decrement interanual ha estat propiciat principalment per la baixada en les importacions de gasolines sense plom i gasoil locomoció, xifrades en un -18,8% i un -8%, respectivament. Aquest diferencial negatiu resulta inferior al -5,9% registrat al mes d’abril. Només les importacions de fuel domèstic han registrat un notori creixement interanual, xifrat en un 21,8%.

L'acumulat dels dotze últims mesos també presenta un decrement interanual de l'1,4%, causat per la comparativa en importacions de fuel domèstic que davalla en un 4,1%. En aquest sentit, Estadística assenyala que aquestes dues referències, tot i que en variacions negatives, han retallat els seus respectius diferencials en relació al mes passat (l’interanual mensual retalla 2,5 punts percentuals respecte a l’abril; i l’interanual de l’acumulat dels dotze mesos ho fa en 1,1 punts percentuals).

D'altra banda, l’acumulat anual al mes maig, registra, per tercer mes consecutiu i tot que mínim, un nou creixement del 0,2% respecte al mateix període de 2009; sustentat en l’augment de les importacions en gasoil locomoció (1,4%) i en fuel domèstic (0,5%). Concretament, el total d’importacions de carburants des d’inici d’any acumula la xifra de 85.236.998 litres. Estadística ha destacat que el mes de maig, és el tercer consecutiu de creixement interanual, ja que el darrer increment interanual s'havia produït el setembre de 2008.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT