PUBLICITAT

Bartumeu estèn la mà i Nomen considera que no n'hi ha prou

  • El cap de Govern respon a la proposta d'ApC amb dues taules de negociació amb sindicats i comuns
  • Gabriel celebra que un Executiu que els reformistes veuen "cansat" hagi agafat "finalment" la via del pacte
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA


17062010 debat orientacio
Bartumeu pronuncia el seu discurs i Nomen l'escolta des de l'escó, a la Casa de la Vall, aquest matí .
Foto: ORIOL LLAURADÓ
Discurs de pacte i mà estesa el pronunciat aquest matí pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, en la primera sessió del debat d'orientació política. Bartumeu ha convidat els grups parlamentaris a sumar-se a una taula de negociacions amb els sindicats per reformar la llei de la Funció Pública i a una altra taula amb els cònsols per revisar les competències, les transferències i les finances comunals. El cap de Govern no ha estalviat bones paraules cap a l'oposició, tant cap a l'oferta de front comú d'Andorra pel Canvi com cap a la predisposició a consensuar els temes d'Estat expressada en reiterades ocasions pels reformistes.
Amb el seu discurs, Bartumeu acceptava la proposta de front comú formulada fa unes setmanes per ApC, però tot i els reiterats oferiments del cap de Govern, el president del Grup ApC, Eusebi Nomen, no en té prou. Nomen ha celebrat que Bartumeu es referís a la seva proposta de front comú, però ha declarat que el cap de Govern no ha inclòs "l'essència" de la proposta de pacte. Aquesta essència consisteix a incloure al pressupost les conclusions d'aquestes taules de negociació i Nomen ha valorat que el treball d'aquestes reunions no arribarà a temps a la negociació del pressupost a la tardor.
El president del Grup Reformista, Joan Gabriel, s'ha mostrat més conciliador. Gabriel ha afirmat estar disposat a participar a totes les negociacions i ha reiterat la seva oferta de consens en els temes d'Estat. Amb tot, el cap de l'oposició, ha assegurat que el discurs de Bartumeu evidenciava que s'"ha perdut un any" i que l'Executiu està "cansat".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT