PUBLICITAT

L'EENM estima perdre 103.500 euros més que l'any passat

  • El 2009 es va tancar amb 71.469 € de pèrdues, pel 2010 s'en preveuen 175.000
  • L'increment de la cotització a la CASS i l'augment de personal, principals causes
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presentació dels comptes, durant l'assemblea de dimecres. Foto: EENM

L'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell preveu tancar l'any amb unes pèrdues pròximes als 175.000 euros, 103.500 euros més que l'any passat. Aquestes previsions van ser exposades dimecres al vespre per la directora de l'EENM, Carolina Serra, durant l'Assemblea General Ordinària que va tenir lloc als locals de l'escola. La previsió fixa uns ingressos de 4,68 milions i unes despeses de 4,85 milions d'euros.

Durant la sessió, es va aprovar el tancament de comptes de l'any passat, fixats amb unes pèrdues finals de 71.469 euros. A més, també es va aprovar la remodelació de la junta amb l'entrada de dos nous vocals, Elisa Gispert i Jordi Verdaguer. En representació del Govern, Meritxell Palmitjavila serà la delegada del Ministeri d'Educació i Magda Mata, la del Ministeri de Salut i Benestar. El president de la junta continuarà sent Joan Sansa, Àngels Colell serà la representant de l'AMPA i Ramon Sàrries, el del Bisbat d'Urgell.

Pel que fa a l'increment de les pèrdues previstes per al 2010, Serra va atribuir-ho a "l'increment de la cotització a la CASS des del novembre passat i a l'augment de personal, davant de les noves necessitats que presenten els nostres usuaris". La directora va posar l'exemple de la residència de l'Albó, que davant de l'increment d'usuaris ha passat a tenir d'un a dos cuidadors de nit. En aquest sentit, Serra va explicar que els comptes es veuen molt perjudicats davant de les absències no informades prèviament dels usuaris, ja que en no tenir-ne constància "mantenim el mateix personal".

Actualment, la institució compta amb 280 usuaris, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat, i que es preveu que continuï creixent. Els treballs d'ampliació de les instal.lacions que s'estan duent a terme permetran acollir sense problemes aquesta demanda, va assegurar Ser- ra. No obstant això, aquestes obres s'allargaran "aproximadament un parell d'anys més", va explicar la directora.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT