PUBLICITAT

Bartumeu, convençut que s'aprovarà l'examen del GRECO

  • El líder del PS celebra la millora de la imatge exterior "sense publicitat ni escarafalls"
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

La Unitat de Prevenció i Lluita contra la Corrupció, adscrita a la Presidència del Govern, treballa actualment per a l'acompliment d'aquelles recomanacions del Grup d'Estats contra la Corrupció (GRECO) del Consell d'Europa que Andorra havia d'acabar de resoldre, tal com va recordar Bartumeu. El cap de Govern es va mostrar confiat que, en la propera visita a Andorra dels avaluadors d'aquest organisme, prevista pels dies del 15 al 19 de novembre, Andorra podrà "presentar un balanç suficient per obtenir una avaluació de conformitat", després d'uns mesos de treball "amb una magnífica col.laboració de totes les institucions andorranes".

Bartumeu va informar també als representants del Consell General que, de forma més imminent --entre els pròxims dies 12 i 18 de juliol-- el Principat acollirà un seminari de formació del Comitè d'Experts sobre l'avaluació de les mesures de lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme (MONEYVAL), l'organisme del Consell d'Europa que analitza la conformitat dels països membres en el seguiment dels principis generals de lluita contra el blanqueig de diners.

A més, entre el 13 i el 18 de setembre, segons va informar Bartumeu, Andorra rebrà una nova visita del MONEYVAL, en aquest cas una de preparatòria per a la 4a avaluació del Principat, que s'haurà d'examinar el març del 2011. És per tot aquest camí que el cap de Govern va celebrar l'avenç, "sense publicitat ni escarafalls, cap a la consolidació de la imatge exterior d'Andorra com un país normal, lleial i respectuós dels compromisos internacionals que adopta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT