PUBLICITAT

Pitjors expectatives que l'any passat per a les rebaixes d'estiu

  • Les condicions meteorològiques no estimulen la compra de productes d'estiu
  • Els negocis proposen una disminució de preus d'entre el 20 i el 40%
IRENE CASASAYAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un establiment comercial del país anuncia les rebaixes. Foto: ONA MORANTE

Sense una llei que en reguli les dates, els comerços del Principat han iniciat la campanya de les rebaixes d'estiu. A criteri d'alguns empresaris del sector, alguns establiments ja van començar a oferir descomptes fa uns dies, però la major part del gremi va donar el tret de sortida al període en la jornada d'ahir. En representació de la FACA (Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra la Vella), David Fraissinet va preveure una campanya amb "pitjors expectatives" que les de l'any passat. De fet, va admetre que les compres dels primers dies estan sent "molt fluixes".

Tot i això, el president de la FACA va assenyalar que la promoció de la campanya de compres dirigida per Andorra Turisme a França també atraurà el client del sud del país veí. Val a dir que les condicions meteorològiques impròpies dels mesos primaverals han frenat el desig de compra. "Amb aquest fred, no ve gaire de gust comprar unes sandàlies", va posar com a exemple Fraissinet.

El sobreestoc en molts dels comerços ha deixat enrere la tradició de posar en marxa per Sant Joan el període promocional. La baixada del turisme i de la despesa mitjana, tant per al consumidor forà com per al nacional, ha fet acumular més existències a magatzems i botigues propiciant que els propietaris dels negocis avancin les ofertes.

En la primera part de la campanya els establiments comercials proposen descomptes d'entre el 20% i el 40%. "Al llarg de l'estiu s'oferiran més descomptes però també hi haurà menys elecció", es va assenyalar des de la FACA. No només s'hi afegeixen les firmes que venen moda, tal com és habitual per rebaixar preus, sinó altres tipus de negocis també aprofitaran per incorporar ofertes més avantatjoses.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT