PUBLICITAT

Una màfia utilitzava la residència passiva per blanquejar

  • Un grup utilitzava el permís per fer ingressos a persones investigades
EL PERIÒDIC
MADRID

La detenció de sis persones a Catalunya el dimarts passat ha permès ampliar la informació sobre la investigació d'una màfia de l'Est d'Europa, que va iniciar-se el mes de març passat amb 79 detencions per tot Europa. Aquesta banda, amb individus procedents de Rússia, Ucraïna, Armènia, Uzbekistan i Kazakhstan, efectuava operacions immobiliàries per blanquejar diners. Alguns dels ingressos i transferències realitzades passaven pel Principat.

Segons va decretar ahir el jutge espanyol que porta el cas, Fernando Grande-Marlaska, la màfia utilitzava la residència passiva andorrana per afavorir la implantació a l'Estat espanyol de persones relacionades amb el crim internacional, amb la voluntat d'obtenir importants beneficis per a persones amb ingressos d'origen "dubtós i amb dificultats de mobilitat geogràfica per tenir problemes amb la justícia", segons va dictar Marlaska.

Segons l'informe judicial, el líder de la banda, Botyr Rakhimov, que es troba en recerca i captura, hauria efectuat una dotzena d'operacions immobiliàries a l'Estat espanyol. Quant als detinguts de dimarts, el magistrat els va definir com "col.laboradors circumstancials" del cap de l'organització. Marlaska va decretar dijous la presó per a cinc d'ells, sota fiances que oscil.len entre els 20.000 i els 100.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT