PUBLICITAT

Petició de tres anys de pena per pegar i amenaçar la dona i la filla

  • La fiscalia l'acusa d'agressions físiques i verbals continuades durant tota la relació
  • Les afectades testimonien en contra però demanen menys càstig pel processat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una vista de l'interior de la Batllia. Foto: TONY LARA

El Ministeri Fiscal va sol.licitar ahir un total de tres anys de presó per a un home acusat de pegar i d'amenaçar continuadament tant a la seva dona com a la seva filla. Pel primer fet, definit per la fiscalia com un delicte major de lesions doloses amb posterior perjudici físic i psicològic per a la víctima, la pena demanada va ser de dos anys (un per a cada afectada) i pel segon fet, un delicte menor d'amenaces condicionals, un any. A més, va sol.licitar a la fiscalia la prohibició de contactar amb les víctimes durant sis anys.

L'home, català i nacionalitzat andorrà al 2005, va agafar la seva dona pel coll i la va amenaçar amb un ganivet el 26 d'abril del 2007. Arran dels fets, va ser detingut pel cos policial i va ingressar a la Comella durant cinc mesos. Posteriorment, la investigació i les pròpies declaracions de la dona, així com de la seva filla, van inculpar-lo d'altres maltractaments i amenaces que s'haurien produït durant tota la relació de la parella. Van casar-se al 2001, però mantenien una relació des de feia més de vint anys.

La dona va declarar ahir que havia patit amenaces, insults i d'altres agressions arran de discussions prèvies, però que s'havien intensificat a partir del 2006. La filla, de 23 anys, va manifestar que des de petita havia rebut maltractaments del seu pare i paraules desqualificatòries. Totes dues han hagut de rebre atenció psicològica i psiquiàtrica, així com tractament mèdic per les seqüeles generades.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT