PUBLICITAT

Puerta paga la fiança i la Batllia decreta la seva sortida de la presó

  • El Tribunal considera que no hi ha indicis de perillositat suficients per mantenir-lo pres
  • Un empleat de la banca andorrana va declarar ahir per presumptes vincles
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana de la Seu de la Justícia. Foto: TONY LARA

L'excomissari veneçolà Norman Puerta ha estat posat en llibertat, dues setmanes després de la seva detenció. Així ho va decretar ahir el Tribunal, després que l'expolicia prestés declaració a la Batllia i que diposités una fiança per pagar la seva llibertat. Ahir al matí vehicles de la Policia van fer el trajecte de la Comella a la Seu de la Justícia, en què hi viatjaven Puerta. El veneçolà va coincidir a la Batllia amb un treballador d'un banc del país detingut dijous per precisament tenir presumptes relacions laborals amb l'excomissari, partint del compte corrent que el veneçolà tenia obert al Principat. Segons fonts properes a la investigació, aquest banquer tindria relació amb la xarxa de rentat de diners i era conscient que el capital ingressat per Puerta no tenia una procedència lícita.

Tots dos van prestar declaració davant de la Batllia. Fonts relacionades amb el cas van informar que mentre l'empleat de la banca responia les preguntes del Tribunal amb relació al cas, Puerta esperava fora, als passadissos. Un cop el primer va acabar, cap a les dues del migdia, el mateix Tribunal va sortir de la sala i li va comunicar la seva decisió de deixar-lo en llibertat condicional, sota pagament de fiança.

Segons van informar fonts pròximes al cas, la Justícia considera que no hi ha indicis suficients per mantenir-lo pres a la Comella. Puerta haurà de romandre al Principat en espera del judici sobre un presumpte blanqueig de diners procedents del narcotràfic. Els seus comptes andorrans estan bloquejats.

COL.LABORACIÓ AMB LES AUTORITATS
Un dels aspectes que haurien fet decantar la Justícia en la seva decisió de deixar en llibertat l'excap de la lluita contra la droga de Veneçuela és la col.laboració constant que està mantenint Puerta amb les autoritats del país. D'altra banda, l'excomissari reitera (ahir va tornar a confirmar-ho a la Batllia) la seva declaració que els diners ingressats al compte an- dorrà són nets i obtinguts a partir de fins propis i lícits.

Amb tot, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions de persones relacionades amb la trama, i més tenint en compte que les autoritats andorranes i les veneçolanes ja s'han posat en contacte. Els dos països mantenen obertes les seves investigacions paral.leles i s'han requerit mútuament demandes d'informació. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT