PUBLICITAT

La diferència salarial entre homes i dones és del 27% al sector privat

  • La capital, situada com a exemple, amb el nivell més baix del sector públic, al 8%
  • Locatelli i Haas conviden el PS a incorporar una quota femenina del 40%
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presidenta de la SIW, Pia Locatelli, la secretària general, Marlène Haas, i la cònsol Rosa Ferrer, ahir. Foto: ANA / ÈRIC FRIGOLA

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va intervenir ahir davant de les dones de la Internacional Socialista --que entre dijous i divendres es va reunir al Centre de Congressos de la capital-- per abordar la transversalitat del gènere en els pressupostos de les administracions locals, i va assenyalar dades com ara que la diferència salarial entre homes i dones al sector privat se situa al 27%, mentre que en el sector públic en l'àmbit nacional es redueix al 18,2%. Tot i això, els nivells més exemplars se situen a la capital, tal com va recordar, ja que a Andorra la Vella la diferència és únicament del 8% i es concreta en fets com ara que dels 36 departaments que conformen aquesta administració, 12 estan integrats exclusivament per dones, la mateixa xifra que per als homes.

Aquestes dades, amb què Ferrer va argumentar, entre altres aspectes, com a la capital "la política retributiva es fixa en funció del lloc de treball i no de la persona que l'ocupa", la cònsol es va mostrar preocupada per fets com ara que "les dones funcionàries cobren un 8% menys de salari que els homes" per "raons històriques en què l'home s'havia incorporat tradicionalment al lloc de treball abans que les dones i per la tipologia de treball que desenvolupen". D'altra banda, va resumir que "els socialistes i socialdemòcrates destinem més recursos en educació, sanitat i polítiques socials" i que "cal avançar més en la política pressupostària i aconseguir la transversalitat de gènere als pressupostos públics".

A la roda de premsa posterior a la jornada, la presidenta de la SIW, Pia Locatelli, i la secretària general de la SIW, Marlène Haas, van exalçar el paper de Ferrer i van tornar a situarla --tal com Haas havia fet en els seus dos anteriors viatges a Andorra-- com "un model per a altres dones" en matèria de promoció de la igualtat. Locatelli també va valorar positivament la mesura anunciada per la secretària d'Estat de Polítiques d'Igualtat i Benestar, Magda Mata, referent al segell de qualitat per a les empreses que promoguin la igualtat, remarcant com això va en una bona línia, ja que "la dona no necessita protecció, sinó promoció", tal com aquesta iniciativa possibilitaria.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT