PUBLICITAT

Bellver, Lles, Guils i Urús se sumen a les consultes

I. C.
LA SEU D'URGELL

Quatre municipis més de la Cerdanya se sumen avui a la nova onada de consultes sobre la independència de Catalunya. Les votacions es faran a Bellver, Lles, Guils i Urús.

Els veïns podran donar la seva opinió a les urnes des de les nou fins a les 20 hores, quan es procedirà al recompte de vots. Els recintes on es realitzarà el referèndum són el Centre Cívic de Bellver, les escoles de Lles i els locals socials de Guils i Urús. Aquesta nova convocatòria de la plataforma Cerdanya Decideix segueix el camí que van iniciar altres municipis de la comarca com ara Bolvir, Alp i Prats i Sansor. En tots aquests casos, la participació ha estat molt per damunt de la mitjana catalana, amb percentatges semblants als d'eleccions oficials i amb àmplies majories a favor del . De la seva part, la capital cerdana, Puigcerdà, farà la seva consulta el 18 de juliol, coincidint amb les festes de la vila.

Mentrestant, a l'Alt Urgell, l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò ha aprovat per unanimitat una moció de suport a l'organització de la consulta. La Comissió ciutadana Montferrer i Castellbò Decideix va rebre "gratament" el vistiplau dels polítics a la convocatòria, que finalment es farà diumenge 12 de setembre. Prèviament, dijous vinent se'n farà la presentació i es començarà a recollir el vot anticipat. La plataforma ciutadana de Montferrer ha convidat la resta de municipis alturgellencs que preparen votacions sobre la independència que facin coincidir la consulta amb aquesta data.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT