PUBLICITAT

Bartumeu diu que amb la seguretat no es pot «regatejar»

  • El líder del PS és partidari d'estudiar les plantilles de Bombers i Policia
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, a l'últim esmorzar amb la premsa, ahir Foto: ANA / N. M.

El cap de Govern en funcions i cap de llista del PS, Jaume Bartumeu, és contrari a «aprimar ideològicament» l'Estat i, en comptes d'anunciar retallades de funcionaris, prefereix parlar de «millorar l'eficiència i l'eficàcia» de l'Administració. Quan la qüestió es trasllada als cossos de seguretat, a la Policia i als Bombers, el candidat a la reelecció té molt clar que l'objectiu és «mantenir els estàndards de qualitat de servei i seguretat i, si això es tradueix en sis o set places més, publicarem els corresponents edictes». Al capdavall, «amb la seguretat no podem regatejar», diu Bartumeu.

Bartumeu va aprofitar l'esmorzar setmanal amb la premsa per respondre les declaracions que havia fet el dia anterior el candidat de Demòcrates per Andorra sobre la reducció de la despesa del l'Administració en un 20%. El líder socialdemòcrata va criticar que Toni Martí no expliqués com ho pensen fer i el va acusar de «dir el que la gent vol sentir», sense que això respongui a una proposta programàtica coheren i articulada. A més, va afegir, quan el PS va accedir al Govern ja van fer una reducció de la despesa retallant-se el sou un 12%.

Respecte a la contractació de personal dels cossos especials de l'Administració, Bartumeu va insistir que no és una qüestió sobre la qual es pugui «regatejar» i va afirmar que, si es detecta que hi ha places que cal cobrir, es convocaran els edictes corresponents.

La llei de drets socials / Sobre la llei de drets i serveis socials, que el Partit Socialdemòcrata porta al seu programa, Bartumeu va aclarir que es tracta d'unificar la «dispersa» legislació social existent. «Una part, com ara els ajuts per a les persones en situació d'atur involuntari, s'ha tractat per via reglamentària. Es tracta d'unificar el que tenim sota un mateix paraigües i donar coherència a tota la política social», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT