PUBLICITAT

UP vol mesures per frenar els danys dels voltors

  • Medi Ambient reconeix que les aus ataquen bestiar viu i en farà prevenció
  • Els pagesos reclamen capturar els exemplars que siguin més agressius
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha demanat al Departament català de Medi Ambient i Habitatge que apliqui "de manera immediata" el pla estratègic que havia anunciat per afrontar els atacs del voltor comú contra els ramats de vedells i xais. La situació afecta especialment els ramaders de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Ripollès i Osona.

UP va fer explícita aquesta demanda la setmana passada en la reunió que va mantenir amb el cap de Servei de Protecció de Fauna, Flora i Animals de Companyia, Jordi Ruiz. El pla anunciat per Medi Ambient preveu, entre altres mesures, l'actuació d'agents especialitzats o la instal.lació de canyets per garantir l'alimentació de les aus carronyaires, però només en cas que es constatin atacs reiterats.

Fonts d'UP detallen que Medi Ambient també s'ha compromès, a partir de la petició del sindicat, a revisar els expedients presentats per sol.licitar el cobrament d'indemnitzacions pels danys dels voltors que havien atacat a ramats, i que havien estat denegats pel departament. També es vol revisar els criteris del peritatge i la clarificació del procediment de tramitació d'aquests expedients.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT