PUBLICITAT

Dos morts i setze ferits en un accident d'autobús prop del Pas

  • Dues persones es troben en coma i dues mes continuen en estat molt crític
  • El vehicle tornava d'Andorra després d'una excursió de diumenge
20062010_gran
Els agents desplaçats fins al lloc de l'accident, a punt de traslladar el cadàver de la dona de 52 anys, ahir. Foto: TONY LARA

M. RODRÍGUEZ // I. CASASAYAS
L'OSPITALET ESCALDES-ENGORDANY

Una dona de 52 anys i un home de 35, tots dos de nacionalitat francesa, van morir ahir a la tarda en un accident d'autobús a la RN-320, molt a prop de la frontera francoandorrana del Pas de la Casa, després que el vehicle sortís de la carretera per causes que encara es desconeixen. A l'autobús viatjaven 28 persones. Al tancament de l'edició d'ahir, dues es trobaven en coma, dues continuaven ferides en estat molt crític i dotze persones van ser comptabilitzades com a ferides lleus, segons la informació proporcionada a la nit pel secretari general de la prefectura dels Pirineus Orientals, Jean-Marie Nicolas. El vehicle viatjava en direcció a Carcassona i Tolosa del Llenguadoc, després d'una excursió a Andorra, però en el camí de tornada el conductor --ferit amb traumatisme craneoencefàlic-- va perdre el control després que la roda posterior dreta topés amb el voral de la carretera i quedés girat fins a sortir de la via i, en impactar contra unes pedres, volgués de forma tràgica.

Els equips de rescat van atendre els afectats per l'accident en una carpa medicalitzada prop de l'Ospitalet, mentre que els ferits van ser traslladats als hospital de Perpinyà, Tolosa i Foix. Els Bombers francesos i la Gendarmeria van informar que les dues víctimes mortals van sortir disparades de l'autobús en el moment en què va bolcar i que van ser atrapades pel vehicle, que va haver de ser apuntalat pels equips de rescat i suportat amb unes cordes metàl.liques fins que tots els ferits van ser rescatats.

En estat molt greu van quedar dues dones, una de 42 anys i una de 24. La primera --que va patir l'amputació d'un braç-- va ser traslladada a Perpinyà, mentre que la segona també va ser evacuada en helicòpter fins a Tolosa, amb l'amputació d'una cama. Fins a cinc helicòpters van desplaçar-se a la zona. L'accident va tenir lloc a uns sis quilòmetres de la frontera del Baladrà, en una zona que delimita els departaments francesos de l'Arièja i els Pirineus Orientals, entre les 14.15 i les 14.30 hores de la tarda, una hora en què la neu va començar a fer acte de presència i el fort vent que va bufar durant tot el dia també podria haver influït, així com la boira, que a la tarda ja començava a aparèixer.

[email protected]

 

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT