PUBLICITAT

Una reunió a Incles va intentar gestar un front anti-Bartumeu

  • Al sopar hi van ser des de Nomen a Gabriel fins a Massa i la cònsol Ferrer
  • També hi van assistir Cardelús, Viladomat i Claverol, entre d'altres
ENRIC GUINART
ESCALDES-ENGORDANY

El 20 de maig passat l'actualitat política semblava marcada per la sessió de control al Govern al Consell General i la discussió entorn del règim sancionador de la Llei de comptabilitat. Però vés per on que per aquell mateix dia estava convocada per a unes hores més tard una cimera política d'alt voltatge al xalet propietat de la família Reig a la vall d'Incles, segons ha pogut saber aquest rotatiu.

Així, segons les fonts consultades, una de les cares visibles d'Andorra pel Canvi, Carles Ensenyat, hauria estat l'organitzador d'un sopar que va reunir destacats polítics de diferents formacions del país, així com personatges notables de l'àmbit econòmic. Més concretament, en la cita hi haurien estat presents per part de la plataforma d'ApC el propi president del grup parlamentari, Eusebi Nomen, el conseller general Josep Maria Bringué, Peggy Cerqueda, Ramon Canut, a banda d'Ensenyat. En la trobada haurien fet acte de presència tres destacats polítics de Coalició Reformista: el mateix president del grup parlamentari, Joan Gabriel; el canillenc conseller general Joan Torres i la també consellera general i exmilitant del Partit Socialdemòcrata Conxita Mora. No obstant això, la representació política no es va acabar aquí, ja que un altre dels comensals va ser ni més ni menys que la cònsol de la capital i membre del PS, Rosa Ferrer. La cita l'haurien completat la presidenta de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), Cristina Viladomat, la consellera delegada de Molines Patrimònia, Montserrat Cardelús, el director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol, i el secretari del copríncep episcopal, Joan Massa.

A partir d'aquí, la pregunta és lògica: ¿Quin és el motiu pel qual es van reunir una amalgama tan diversa de personatges polítics o lligats estretament en aquesta esfera? Doncs segons indiquen les fonts, semblaria que pretenia ser una mena de Sant Sopar on es volien falcar les primeres bases per consumar el darrer àpat de Jaume Bartumeu com a cap de Govern. De fet, s'hauria analitzat la situació política del país i s'hauria perfilat la reiterada idea o voluntat de gestar una mena de front comú per destronar Bartumeu de la tercera planta de l'Edifici Administratiu de Govern. Finalment, però, segons hi afegeixen les fonts, de la trobada no en va sorgir res clar i atès que no és va donar forma a cap projecte en concret, un dels primers en marxar de la cita va ser Massa. Mentrestant, pel que fa a la presència de Ferrer, les fonts indiquen que dies després del sopar, la cònsol hauria justificat davant de polítics del PS la seva presència a una mena de trampa, ja que l'haurien convocat per qüestions deslligades a la política. Amb tot, la participació en la reunió de Ferrer confirmaria la pràcticament nul.la sintonia entre Bartumeu i la número u de la corporació d'Andorra la Vella. La Vall d'Incles, a banda dels seus meravellosos paratges, en els darrers temps s'està convertint en l'escenari preferit per part de la classe política del Principat per gestar nous projectes.

I és que precisament d'Incles va sorgir l'embrió del que ara és la plataforma Andorra pel Canvi quan el seu dia es va constituir la ja extingida plataforma d'Unió Nacional de Centre, que finalment es va acabar disgregant entre ApC i Nou Centre, que al seu torn, es va unir a Coalició Reformista.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT