PUBLICITAT

La prevenció de la delinqüència s'inclourà en el projecte pedagògic

  • La voluntat és fer una comissió interministerial que tindrà caràcter fix i dotació pressupostària
  • Si bé es resta pendent dels canvis a Educació, l'objectiu és formalitzar l'òrgan a principi de juliol
PEPA GALLEGO // ENRIC GUINART
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre Naudi, durant la compareixença davant de la comissió d'Interior. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els ministeris d'Educació i d'Interior estan perfilant un projecte d'integració de la campanya de prevenció de delinqüència juvenil que s'ha iniciat aquest any amb xerrades de la Policia als centres educatius perquè formi part del projecte pedagògic de cada escola. Així ho va anunciar el secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, en la compareixença la davant de la comissió legislativa d'Interior del Consell General en la qual va explicar que aquesta campanya que s'ha iniciat aquest curs es preveu que tingui aquest futur en el sistema educatiu.

Tot i que encara resta per concretar la fórmula mitjançant la qual s'inclourà la prevenció de la delinqüència en el projecte pedagògic, l'objectiu que es vol seguir per part d'aquests dos departaments no és altre que el d'assegurar-se que en l'àmbit educatiu es doni tota la informació corresponent als tipus de delictes en què puguin concórrer els joves. Un projecte educatiu que es basarà també amb l'estudi d'avaluació de l'efectivitat que està tenint en l'actual curs el Pla de Prevenció de la Delinqüència. "He assistit a algunes xerrades informatives sobre els tipus de delictes que s'han fet en algun centre educatiu i cal remarcar que hi ha molt d'interès per part de l'alumnat", va explicar Bartolomé. Si bé el projecte a hores d'ara no es pot tancar perquè s'està pendent del nomenament d'un nou Secretari d'Estat d'Educació després de la dimissió de Josep Roig, el Ministeri d'Interior que lidera Víctor Naudi ha elaborat una proposta consistent en la creació d'una comissió interministerial per a la prevenció de conductes delictives a les escoles que tindria un caràcter permanent i que estaria integrada per representant del cos de Policia, de l'Àrea de Menors, del Centre Penitenciari, de l'Escola Andorrana, de l'Associació de Pares, dels sistemes educatius francès i espanyol, així com membres de la secretaria d'Estat d'Educació, segons ha explicat el mateix Bartolomé.

PRESSUPOST I POSADA EN MARXA
Un altre dels punts destacats de la proposta d'Interior --que s'ha d'acabar de consensuar amb Educació-- és la voluntat que la citada comissió interministerial tingui una dotació pressupostària anual i fixa per tal que darrere de la iniciativa "no hi hagi fum", remarca Bartolomé. I és que els treballs van enfocats amb la idea que cada any "es creï una acció" relacionada amb la prevenció de conductes delictives a les escoles com ara la formació dels professors sobre el Codi Penal, assessoraments a famílies conflictives, etcètera. Igualment, el desig del Govern és que la comissió en qüestió es formalitzi durant la primera setmana de juliol, de manera que a principi de setembre ja es podria celebrar la primera reunió, on s'hauria de començar a dissenyar el pla d'accions.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT