PUBLICITAT

Política Territorial aprova el traçat de la variant d'Organyà

  • El vial tindrà una longitud de 3,4 quilòmetres i costarà 33,5 milions d'euros
  • És una de les obres previstes per suprimir el pas per dins de les poblacions a la C-14
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un tram de la C-14, en una imatge recent. Foto: TONY LARA

El Departament català de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el traçat de la futura variant de la C-14 al seu pas per Organyà, un cop ha completat el procés d'informació pública i tramitació ambiental, segons es va saber ahir. La variant, que discorre per l'est del municipi i té 3,4 quilòmetres de longitud, pretén millorar la mobilitat i alliberar de trànsit de pas el nucli urbà.

Aquesta infraestructura està pressupostada en 33,5 milions d'euros. El projecte s'emmarca en el pla global de millora de la C-14 entre Ponts i Adrall. Actualment estan en fase final d'estudi d'al.legacions les variants de Ponts, Organyà i Oliana. A més a més, es troba en tramitació mediambiental el condicionament de la carretera al pas pel congost de Tresponts.

EN DIFERENTS FASES La via projectada a Organyà s'inicia amb un primer tram de 850 metres que aprofita la carretera existent. A continuació, es preveu un enllaç sud format per una rotonda elevada, que donarà accés a un futur polígon i a la carretera actual. Posteriorment, es preveu la formació d'un viaducte de 855 metres de longitud per creuar la zona de les Hortes, que se situarà per sota de la cota del nucli urbà per tal de minimitzar el possible impacte paisatgístic i sonor. Al tram final de la variant, es preveuen dos viaductes més: un de 120 metres sobre la zona de les Hortes i un altre de 140 metres sobre el riu Cabó. La variant finalitza el seu recorregut tornant al traçat actual al nord d'Organyà, novament amb una rotonda elevada.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT